Τελευταία Νέα
Chania
Άμυνα – Διπλωματία

Το δόγμα Κασιδιάρη ξεσκεπάζει το φιάσκο με τα Rafale του Μητσοτάκη: Η αερομαχία Ινδίας - Πακιστάν και τα διδάγματα για την Ελληνική Αποτροπή

Το δόγμα Κασιδιάρη ξεσκεπάζει το φιάσκο με τα Rafale του Μητσοτάκη: Η αερομαχία Ινδίας - Πακιστάν και τα διδάγματα για την Ελληνική Αποτροπή
Η σύρραξη Ινδίας - Πακιστάν πρέπει να μπει άμεσα στο ελληνικό μικροσκόπιο και να καθορίσει τις μετέπειτα επιλογές μας, τονίζει ο έγκλειστος πολιτικός
Σχετικά Άρθρα
Ένα κινεζικής κατασκευής μαχητικό της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε τουλάχιστον δύο ινδικά μαχητικά, την Τετάρτη, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ένας εξ αυτών δήλωσε με μεγάλη βεβαιότητα πως ένα πακιστανικό J-10 εξαπέλυσε πυραύλους αέρος-αέρος εναντίον μαχητικών της ινδικής πολεμικής αεροπορίας, καταρρίπτοντας τουλάχιστον δύο αεροσκάφη.
Πάνω σε αυτό το γεγονός ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολίασε και ανέπτυξε το δόγμα του ώστε να καταστεί η Ελλάς κυρίαρχη περιφερειακή υπερδύναμη, σκέψεις για τις οποίες έχει γράψει και βιβλίο, γκρεμίζοντας το μύθο των πανάκριβων Rafale και την ανάγκη για εθνική παραγωγή drones.

Το δόγμα Κασιδιάρη:

Σύμφωνα με πολύ ισχυρές ενδείξεις, τρία ινδικά Rafale κατέπεσαν κατά τη χθεσινή μακρά BVR αερομαχία Ινδίας–Πακιστάν (αερομαχία πέραν του οπτικού πεδίου, όπου οι πιλότοι “βλέπουν” τον αντίπαλο μόνο μέσω οργάνων και τον πλήττουν από απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων). Το βασικό πλεονέκτημα των πακιστανών φαίνεται πως ήταν το κινεζικό J-10C με πυραύλους ΑΑ και με εμβέλεια 150 μίλια, την ώρα που οι Μeteor δεν ξεπερνούν τα 120 μίλια.
Έτσι καταρρίφθηκαν ινδικά μαχητικά εντός ινδικού εναέριου χώρου από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν μέσα από τα πακιστανικά σύνορα. Η μετοχή της Dassault κατακρημνίστηκε μετά τα επίμαχα γεγονότα, που αφορούν άμεσα και την Ελληνική Αποτροπή.
Είχα κατακρίνει από την πρώτη στιγμή τη διαφημιστική καμπάνια Μητσοτάκη για τα Rafale και την εμπορική συμφωνία του με τον Μακρόν (μέχρι τότε τις μίζες των εξοπλιστικών τις έπαιρναν οι υπουργοί, αλλά σήμερα το παιχνίδι γίνεται σε πρωθυπουργικό επίπεδο).

Σε μια πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη δεν θα γίνουν κλειστές αερομαχίες στο Αιγαίο όπως συνέβαινε πριν από μία δεκαετία. Θα δοθούν πλήγματα μακράς ακτίνας με Scalp και Meteor από ελληνικής πλευράς, γι’ αυτό και φώναζα για τη μεγάλη απάτη των Belharra, που τις πληρώσαμε χρυσές, αλλά δεν φέρουν καν τους Scalp Naval με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων.
Η σύρραξη Ινδίας–Πακιστάν πρέπει να μπει άμεσα στο ελληνικό μικροσκόπιο και να καθορίσει τις μετέπειτα επιλογές μας. Καταρχάς είναι αδιανόητο να προσφέρουμε εκατομμύρια ευρώ ετησίως μέσω των λαθρομεταναστών στο ΑΕΠ του Πακιστάν, που αποτελεί ταυτόχρονα:

α) πυρηνική δύναμη
β) ισλαμική απειλή
γ) κύριο σύμμαχο της τουρκίας

Επίσης, το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα «ανίκητα Rafale» έσβησαν την τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο.

Στο τελευταίο μου βιβλίο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» αναλύω εκτενώς την ασύμμετρη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, μετατοπίζοντας το βάρος από τις πανάκριβες πλατφόρμες τύπου Rafale και F-35 στη μαζική παραγωγή drones, αεροσκαφών, πλοίων και υποβρυχίων από την Ελληνική Aμυντική Bιομηχανία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η Ρωσία, με την πλέον εξελιγμένη πολεμική τεχνολογία, κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία με πάμφθηνα drones-καμικάζι «Shahed» ιρανικής κατασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης