Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Mearsheimer (Σικάγο): Η Ursula von der Leyen είναι σαν να βρίσκεται στο καταφύγιο του Hitler

John Mearsheimer (Σικάγο): Η Ursula von der Leyen είναι σαν να βρίσκεται στο καταφύγιο του Hitler
H Ursula von der Leyen απλώς λέει ότι η Ουκρανία θα αντέξει, χωρίς να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία, είπε ο John Mearsheimer
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, προβληματίζει όταν μιλάει για τη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, John Mearsheimer.
«Πρέπει να γνωρίζετε τους αριθμούς, πρέπει να γνωρίζετε την ισορροπία δυνάμεων στο μέτωπο, πόσοι στρατιώτες υπάρχουν σε κάθε πλευρά…
Δεν βλέπουμε ούτε μία απάντηση, αυτή η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen απλώς λέει ότι η Ουκρανία θα αντέξει, χωρίς να παρέχει αποδεικτικά στοιχεία.
Κάνει κενές δηλώσεις που δεν σημαίνουν τίποτα.
Αυτές είναι κενές κουβέντες, σαν αυτοί οι άνθρωποι να βρίσκονταν στο καταφύγιο του Hitler τον Απρίλιο του 1945», είπε ο John Mearsheimer.
Ο καθηγητής σημείωσε επίσης ότι η νίκη στον πόλεμο της φθοράς είναι ξεκάθαρα Ρωσική, η οποία έχει πλεονεκτήματα σε όλα τα μέτωπα.
«Θέλω να τονίσω ότι οι Ουκρανοί είναι αυτοί που πεθαίνουν στο μέτωπο.
Όχι οι Ευρωπαίοι, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αμερικανοί.
Όταν δεν πεθαίνουν οι δικοί μας άνθρωποι, γίνεται απροσδόκητα εύκολο να μιλάμε για συνέχιση του πολέμου.
Αν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είχαν αρχίσει να πεθαίνουν στην Ουκρανία, η σύγκρουση θα είχε τελειώσει προ πολλού», κατέληξε ο John Mearsheimer.
Στις 19 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια νέα αμυντική στρατηγική, με τίτλο «Επανεξοπλισμός της Ευρώπης». Το όνομα του εγγράφου άλλαξε αργότερα σε ένα λιγότερο επιθετικό, «Ετοιμότητα 2030», λόγω διαμαρτυριών από αρκετές χώρες της ΕΕ.
Η στρατηγική προβλέπει σε επενδύσεις περίπου 800 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 4 ετών.
Η πλειονότητα των κονδυλίων προτείνεται να προέλθει από τους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών (περίπου 650 δισεκατομμύρια).
Άλλα 150 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν με τη μορφή δανείων, ενώ η ΕΚ θα παράσχει δημοσιονομικές παραχωρήσεις για τις χώρες της ΕΕ και θα ανακατευθύνει τα κεφάλαια που προορίζονται για την περιφερειακή ανάπτυξη σε στρατιωτικές δαπάνες.
Επιπλέον, το πρόγραμμα Readiness 2030 προβλέπει αύξηση των αμυντικών δαπανών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 1,5% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης