Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan τηλεφώνησε στον Zelensky – Του ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με Putin

O Erdogan τηλεφώνησε στον Zelensky – Του ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με Putin
Ο Erdogan εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών, η διεξαγωγή συνομιλιών σε επίπεδο ηγετών θα ωφελήσει την ειρηνευτική διαδικασία 
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή (30/5/2025) με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky πριν από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση των δύο ηγετών.
«Ο Erdogan εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών, η διεξαγωγή συνομιλιών σε επίπεδο ηγετών θα ωφελήσει την ειρηνευτική διαδικασία και αυτό πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου προέδρου.
Ο Zelensky στο κανάλι του στο Telegram δήλωσε ότι σχεδίαζε σε συνομιλία με τον Erdogan να «προσθέσει το περιεχόμενο» της συνάντησης με τους Ρώσους στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόσθεσε ότι ούτε η Ουκρανία ούτε η Τουρκία έλαβαν από τη Ρωσία το κείμενο του μνημονίου για την κατάπαυση του πυρός.
Η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη μεταβεί στην Τουρκία για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Για τη συνέχιση του διαλόγου, οι διπλωμάτες θα είναι έτοιμοι το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουνίου.
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Putin, τα δύο μέρη θα συζητήσουν τα σχέδια μνημονίων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης