Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Austriacard: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,11 ανά μετοχή για τη χρήση 2024

Austriacard: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,11 ανά μετοχή για τη χρήση 2024
Η ανακοίνωση της Εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Η διανομή μερίσματος ύψους (μεικτού) Ευρώ 0,11 ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2024, το οποίο δεν υπερβαίνει συνολικά το ποσό των Ευρώ 3.998.925,48 (μεικτό), αποφασίστηκε στη 15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της AUSTRIACARD HOLDINGS AG που έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2025.
Η ημέρα αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος είναι η 1η Ιουλίου 2025 και η ημερομηνία καταγραφής (προσδιορισμού δικαιούχων) του μερίσματος είναι 2 Ιουλίου 2025.
Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω πίστωσης στην αντίστοιχη τράπεζα θεματοφυλακής/ κεντρικό θεματοφύλακα αξιών/χρηματιστηριακή εταιρία.
Η Raiffeisen Bank International AG εκτελεί χρέη φορέα πληρωμής του μερίσματος. Η πληρωμή του μερίσματος από τον φορέα πληρωμής θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά, κατόπιν αφαίρεσης του παρακρατούμενου φόρου 27,5%.
Πληροφορίες σχετικά με τη φορολογία του μερίσματος (αποκλειστικά προς διευκόλυνση των μετόχων και χωρίς καμία ευθύνη της Εταιρίας) περιλαμβάνονται στην πρόταση του Συμβουλίου Διοίκησης για τη διάθεση κερδών, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (https://www.austriacard.com/agm/).
H καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2025.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων της Εταιρίας (τηλ. +30 210 6697557 / +30 210 6697804).

Επίσης:

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της AUSTRIACARD HOLDINGS AG («Εταιρία») που έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2025, ελήφθη η ακόλουθη απόφαση σχετικά με την απόκτηση ίδιων μετοχών στο 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης:
«α. Οι εξουσιοδοτήσεις που χορηγήθηκαν με απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουνίου 2023 σύμφωνα με το θέμα 7 της ημερήσιας διάταξης ανακαλούνται στο μέτρο που δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

β. Το συμβούλιο διοίκησης εξουσιοδοτείται για περίοδο 30 μηνών από την ημερομηνία της σημερινής απόφασης σύμφωνα με το Άρθρο 65 παρ. 1 αριθ. 4 και 8 και παρ. 1α και 1β του Αυστριακού Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών (AktG) να αποκτά ίδιες μετοχές της Εταιρείας.
Το αντίτιμο που πρέπει να καταβληθεί ανά μετοχή κατά την απόκτηση μετοχών δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από 1,00 ευρώ (δηλαδή η υπολογιζόμενη αναλογία του μετοχικού κεφαλαίου ανά μετοχή) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της σταθμισμένης κατά όγκο μέσης τιμής των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης που προηγούνται της αντίστοιχης αγοράς. Το συμβούλιο διοίκησης είναι εξουσιοδοτημένο να καθορίζει τους όρους της
επαναγοράς. Η διαπραγμάτευση ιδίων μετοχών αποκλείεται ως σκοπός αγοράς.
Το συμβούλιο διοίκησης δύναται να κάνει χρήση της εν λόγω εξουσιοδότησης εντός των θεσμοθετημένων ορίων για τον μέγιστο αριθμό ιδίων μετοχών είτε άπαξ είτε επανειλημμένα έως του ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που αφορά μετοχές που κατέχει η Εταιρεία λόγω της παρούσας εξουσιοδότησης ή με άλλο τρόπο δεν υπερβαίνει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Επιτρέπεται η επανειλημμένη άσκηση της εν λόγω εξουσιοδότησης. Επίσης, μπορεί να ασκηθεί για έναν ή περισσότερους σκοπούς από την
Εταιρεία, από θυγατρική εταιρεία (Άρθρο 189α αριθ. 7 του Αυστριακού Εμπορικού Κώδικα) ή από τρίτους που ενεργούν για λογαριασμό της Εταιρείας.
Η απόκτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την κρίση του συμβουλίου διοίκησης, με τη συγκατάθεση του εποπτικού συμβουλίου, μέσω του χρηματιστηρίου ή δημόσιας προσφοράς ή με οποιονδήποτε άλλο νομικά επιτρεπτό και κατάλληλο τρόπο, ακόμα και με αποκλεισμό των αναλογικών (pro rata) δικαιωμάτων των μετόχων για επαναγορά (αντίστροφος αποκλεισμός των δικαιωμάτων προτιμήσεως).

γ. Το συμβούλιο διοίκησης είναι επίσης εξουσιοδοτημένο να διαθέτει τις αποκτηθείσες ίδιες μετοχές χωρίς πρόσθετη απόφαση της γενικής συνέλευσης μέσω του χρηματιστηρίου ή μέσω δημόσιας προσφοράς και να καθορίζει τους όρους διάθεσης.

δ. Περαιτέρω, το συμβούλιο διοίκησης εξουσιοδοτείται για περίοδο πέντε ετών από την ημερομηνία της σημερινής απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 1β του AktG, να λάβει απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη του εποπτικού συμβουλίου, για τη διάθεση ιδίων μετοχών με διαφορετική νομικά επιτρεπόμενη μέθοδο διάθεσης από αυτή μέσω του χρηματιστηρίου ή της δημόσιας πρότασης και για τον αποκλεισμό των δικαιωμάτων προαίρεσης (δικαιώματα προτιμήσεως) των μετόχων, καθώς και να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της διάθεσης των ιδίων μετοχών.
Η εξουσιοδότηση αυτή περιλαμβάνει, ιδίως και ενδεικτικά τη μεταβίβαση ιδίων μετοχών με χρήση διαφορετικής νομικά επιτρεπόμενης μεθόδου διάθεσης από αυτή μέσω του χρηματιστηρίου ή της δημόσιας πρότασης για τους ακόλουθους σκοπούς:
i) μεταβίβαση μετοχών σε υπαλλήλους, ανώτερα στελέχη καθώς και σε μέλη του συμβουλίου διοίκησης της εταιρείας ή των θυγατρικών της (άρθρο 189α αριθ. 7 του Αυστριακού Εμπορικού Κώδικα) για σκοπούς αμοιβής, και
ii) χρήση ως αντάλλαγμα σε σχέση με την (επίσης έμμεση) απόκτηση επιχειρήσεων, τμημάτων επιχειρήσεων ή συμμετοχών σε μία ή περισσότερες εταιρείες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

ε. Επιπλέον, το συμβούλιο διοίκησης εξουσιοδοτείται να ακυρώνει τις ίδιες μετοχές που αποκτώνται εν όλω ή εν μέρει χωρίς πρόσθετη απόφαση της γενικής συνέλευσης με τη σύμφωνη γνώμη του εποπτικού συμβουλίου. Η ακύρωση προκαλεί μείωση του κεφαλαίου κατά το τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου που αναλογεί στις ακυρωθείσες μετοχές.

Στ. Όλες οι εξουσιοδοτήσεις (στοιχεία β-ε.) μπορούν να χρησιμοποιηθούν μία ή περισσότερες φορές, εν όλω ή εν μέρει, μεμονωμένα ή από κοινού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης