Τελευταία Νέα
Τα Παράξενα

Προσοχή: Η μάσηση τσίχλας βλάπτει την γνάθο και το στομάχι

Προσοχή: Η μάσηση τσίχλας βλάπτει την γνάθο και το στομάχι
Η γαστρεντερολόγος Ekaterina Kashukh προειδοποιεί ότι η παρατεταμένη μάσηση τσίχλας επιβαρύνει τους μύες της γνάθου, την κροταφογναθική άρθρωση και μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε σφραγίσματα ή στεφάνες
Η μάσηση τσίχλας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία, προειδοποίησε η γαστρεντερολόγος Ekaterina Kashukh.
Σύμφωνα με αυτήν, η παρατεταμένη μάσηση προκαλεί πίεση στους μύες της γνάθου, στην κροταφογναθική άρθρωση και μπορεί ακόμη να βλάψει σφραγίσματα ή στεφάνες.
«Αυτό μπορεί να προκαλέσει κόπωση των μυών, σπασμούς, πόνο στη γνάθο, πονοκεφάλους και τελικά ακόμη και προβλήματα στο άνοιγμα του στόματος», εξήγησε η Kashukh.
Επιπλέον, η ενεργή εργασία της γνάθου διεγείρει την παραγωγή γαστρικού οξέος χωρίς τροφή, γεγονός που μπορεί να ερεθίσει το στομάχι.
Η τακτική επανάληψη αυτής της κατάστασης δημιουργεί τις συνθήκες για ελκώσεις και έλκη.
Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η σύνθεση της τσίχλας: η τσίχλα με ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο τερηδόνας, ενώ η τσίχλα με ξυλιτόλη, όταν χρησιμοποιείται με μέτρο, μπορεί ακόμη και να προστατεύει τα δόντια.
Η γιατρός πρόσθεσε ότι η τσίχλα μπορεί να αποτελέσει πηγή μικροπλαστικών, τα οποία καταλήγουν στο πεπτικό σύστημα. Για φρεσκάδα στην αναπνοή μετά το φαγητό, αρκεί μάσηση 10–15 λεπτών, κατέληξε η ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης