Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η ΑΙ στον ρωσικό στρατό - Εμείς πρωτοπορούμε ενώ οι άλλοι θα πατάνε κουμπιά

Putin: Η ΑΙ στον ρωσικό στρατό -  Εμείς πρωτοπορούμε ενώ οι άλλοι θα πατάνε κουμπιά
O Putin επεσήμανε ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην AI και να επενδύσει σε αυτήν, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στρατηγική της υπεροχή σε διεθνές επίπεδο
Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνεδρίασης της Παρασκευής (26/12/2025) με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανέδειξε την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) με στόχο την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και της άμυνας της χώρας.
Στην αρχή της συνάντησης, ο Putin επεσήμανε ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην AI και να επενδύσει σε αυτήν, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στρατηγική της υπεροχή σε διεθνές επίπεδο.
Το θέμα αυτό αναλύθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Andrei Belusov, ο οποίος παρουσίασε τη στρατηγική της Ρωσίας για την ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας της AI στις ένοπλες δυνάμεις και άλλες κρίσιμες υποδομές.
Ο Putin έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης ως μια τεχνολογία που αναμένεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο των στρατιωτικών και ασφαλιστικών συστημάτων. «Η ΑΙ θα είναι ακόμη πιο επαναστατική από την εξερεύνηση του διαστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρή και αρμονική ανάπτυξή της.
Αυτό που είναι σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι ο Putin ανέφερε την ανάγκη για μια ισχυρή ρύθμιση του τομέα, ώστε να μην προκύψει μια ελίτ που θα ελέγχει πλήρως την AI, ενώ οι υπόλοιποι θα περιορίζονται απλά στο να πατάνε το κουμπί.
Αυτό δείχνει την πρόθεση της Ρωσίας να εξασφαλίσει μια δίκαιη και ισότιμη ανάπτυξη της ΑΙ, που θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο ένα περιορισμένο σύνολο ατόμων ή οργανισμών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης