Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 3% στον χρυσό, οι επενδυτές δεν αναμένουν μείωση επιτοκίων από τη Fed - Το ασήμι -10%

Απώλειες 3% στον χρυσό, οι επενδυτές δεν αναμένουν μείωση επιτοκίων από τη Fed - Το ασήμι -10%
Παρά την έντονη πτώση της ημέρας, η εικόνα από την αρχή του έτους παραμένει θετική
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα 12/2 οι διεθνείς τιμές για χρυσό και ασήμι, μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν σε 227.000, ενώ η έκθεση για τις θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα (nonfarm payrolls) για τον Ιανουάριο έδειξε 130.000 νέες θέσεις, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των 70.000. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,3%, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι η Federal Reserve θα είναι πιο διστακτική σε ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων (σσ: στήριξη για το δολάριο).
Τα υψηλότερα για περισσότερο χρονικό διάστημα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα των μη αποδοτικών στοιχείων ενεργητικού όπως ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις πραγματικές αποδόσεις ομολόγων, ενώ το ασήμι παρουσιάζει μεγαλύτερη μεταβλητότητα λόγω του συνδυασμού ασφαλούς καταφυγίου και βιομηχανικής ζήτησης.

Για την Πέμπτη 12/2, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε στα$4.923,70 η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 2,92%, το ασήμι Φεβρουαρίου υποχώρησε 9,80% στα $75,55 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,99% στα $5,7710 δολάρια η λίβρα. 

Παρά την έντονη πτώση της ημέρας, η εικόνα από την αρχή του έτους παραμένει θετική, με τον χρυσό να ενισχύεται κατά 14%, το ασήμι κατά 8% και τον χαλκό κατά 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης