Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Καταιγίδα εταιρικών αποτελεσμάτων, σοκ με Stellantis

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Καταιγίδα εταιρικών αποτελεσμάτων, σοκ με Stellantis
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την ημέρα στο -0,05%
Σχετικά Άρθρα
(upd) Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμτπη 26/2 οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν σωρεία εταιρικών αποτελεσμάτων από την Ευρώπη, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία του τεχνολογικού κολοσσού Nvidia στη Wall Street.
Με λίγο πάνω από τις μισές εταιρείες του Stoxx Europe 600 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, η ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή διαμορφώνεται στο 2%, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 2%.
Η ανοδική έκπληξη προέρχεται κυρίως από τον χρηματοοικονομικό και τον βιομηχανικό κλάδο, ενώ η τεχνολογία αποτελεί τον βασικό αρνητικό παράγοντα, σημειώνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA υπό τον Andreas Bruckner, σύμφωνα με το Investing.com.
Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε πτώση 9,2% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου που επηρέασε τα έσοδα από τη θυγατρική T-Mobile US, ενώ υποβάθμισε και τις αναπτυξιακές της φιλοδοξίες στη γερμανική αγορά.
Η Stellantis ανακοίνωσε την πρώτη ετήσια ζημιά στην ιστορία της, αφού προανήγγειλε επιβαρύνσεις 22,2 δισ. ευρώ στο πλαίσιο περιορισμού των επενδύσεων στα ηλεκτρικά οχήματα.
Η Allianz κατέγραψε ρεκόρ λειτουργικών κερδών για το 2025, αλλά οι προβλέψεις για το 2026 απογοήτευσαν την αγορά. Η AXA ανακοίνωσε αποτελέσματα χρήσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή αυξημένα κατά 8%.
Στις ΗΠΑ, η Nvidia ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το τρίμηνο Ιανουαρίου και προέβλεψε έσοδα 78 δισ. δολαρίων (±2%) για το τρέχον τρίμηνο, έναντι μέσης εκτίμησης 72,6 δισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την ημέρα στο -0,05% και τις 633,18 μονάδες (+2,1% για την περασμένη εβδομάδα), στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στο +0,45% και τις 25.289,02 μονάδες (+1,4% για την περασμένη εβδομάδα), ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,37% και τις 10.846,70 μονάδες (+2,3% για την περασμένη εβδομάδα).

Το κλείσιμο στους υπόλοιπους δείκτες:

Στιγμιότυπο_οθόνης_2026-02-26_193257.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης