Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Όπλισε» ο Άδωνις... βγάζει τα «πολιτικά όπλα» κατά Τσίπρα – Το Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση με Novartis, Κοντονή

«Όπλισε» ο Άδωνις... βγάζει τα «πολιτικά όπλα» κατά Τσίπρα – Το Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση με Novartis, Κοντονή
Ο Τσίπρας είναι πλέον δεύτερος, είναι ο βασικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεντρώνει όλο το αντιμητσοτακικό μπλοκ ακόμα και από αυτούς που είναι επιφυλακτικοί μαζί του
Η νέα δημόσια παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ένα μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά είναι μέρος μιας στρατηγικής του Μαξίμου ώστε να αποδομηθεί ο Τσίπρας ο οποίος θέλει να περάσει στο θυμικό του Έλληνα ως «έντιμος» πολιτικός.
Ο Τσίπρας είναι πλέον δεύτερος, είναι ο βασικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεντρώνει όλο το αντιμητσοτακικό μπλοκ ακόμα και από αυτούς που είναι επιφυλακτικοί μαζί του.
Και μπορεί να εξυπηρετεί τη ΝΔ η άνοδος του Τσίπρα διότι συσπειρώνει τη ΝΔ, όμως, ο Άδωνις δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ηθικό πλεονέκτημα στον Τσίπρα.

Ο Άδωνις και ο Κοντωνής απέναντι στον Τσίπρα

Ο υπουργός Υγείας έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν από τους πιο αιχμηρούς υπερασπιστές της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας συχνά την πολιτική αντιπαράθεση με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη επίθεσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία επέλεξε να αμφισβητήσει όχι μόνο τις πολιτικές επιλογές της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να διατυπώσει δημόσια προσωπικούς ισχυρισμούς που αγγίζουν το ζήτημα της εντιμότητας του πρώην πρωθυπουργού.
Ισχυρίστηκε ότι ο Τσίπρας χρηματίστηκε για να φέρει τον ποινικό κώδικα του 2019 πατώντας σε κατηγορίες που είχε κάνει και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Σκληρή κατηγορία που θα φέρει πολύ ισχυρή σύγκρουση. Ο Κοντονής έχει φύγει από το στρατόπεδο Τσίπρα εδώ και χρόνια, όμως, είναι από τα μεγαλύτερα αγκάθια του καθώς ήταν βασικός μάρτυρας των όσων έγιναν επί εποχής Τσίπρα στα κλειστά δωμάτια και από τις ομολογίες του καταδικάστηκε και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα με την υπόθεση Novartis προσπάθησε να κλείσει φυλακή τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ήταν μία στρατηγική για την οποία ο Τσίπρας κατάλαβε και παραδέχτηκε δημοσίως το λάθος του, ωστόσο, στην ΝΔ δεν το ξέχασαν οι άμεσοι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.
Ο Άδωνις κατηγορήθηκε ότι τα «πήρε» και αυτό δεν το έχει ξεχάσει.
Και προσέξτε, θύμα της στρατηγικής του Τσίπρα για τη Novartis ήταν και ο ίδιος ο Σαμαράς…

Τέλος ο μήνας του μέλιτος με τον Σαμαρά – Θα υπάρξει σκληρή αποδόμηση

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να ενισχύει τη θέση του στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Η έντονη δημόσια παρουσία του και η σταθερή υπεράσπιση της κυβερνητικής γραμμής έχουν ενισχύσει την επιρροή του σε σημαντικό τμήμα της κομματικής βάσης, ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους που τοποθετούνται δεξιότερα στο πολιτικό φάσμα.
Η δημοφιλία του και η αυτοπεποίθηση αποτυπώνεται και στην κριτική που ασκεί πλέον ανοιχτά στον Αντώνη Σαμαρά.
Παρόλο που είχε πει ότι δεν θα πει κάτι εναντίον του Σαμαρά, οι τελευταίες του παρεμβάσεις ότι «ο Σαμαράς επιλέγει να αντιπολιτευτεί σαν αριστερό κόμμα» δείχνουν ότι οι ευγένειες αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν και ο Σαμαράς θα βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής και όχι μόνο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Παύλο Μαρινάκη αλλά και από στελέχη της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, όπως ο Άδωνις, ο Μάκης Βορίδης κ.α.

Μαξιμιλιανός
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης