Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πτώμα εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια - Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο από τη Ρόδο

tags :
Πτώμα εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια - Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο από τη Ρόδο

Καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από Ψέριμο, Κω, Κάλυμνο και Ρόδο

(upd) Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αν πρόκειται για τον 53χρονο καθηγητή από τη Ρόδο, που παρασύρθηκε απο χείμαρρο στη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το πτώμα εντοπίστηκε απο Τούρκο ψαρά, ενώ την έρευνα για την ταυτοποίηση έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Ρόδου σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ψέριμος ύστερα από τις τεράστιες καταστροφές που επήλθαν λόγω του νέου, χθεσινού κύματος κακοκαιρίας
Οι 30 οικογένειες που διαμένουν στην Ψέριμο έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί τους πλημμύρισε σπίτια και δρόμους, προκάλεσε ζημιές, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν από τα ορμητικά νερά δεκάδες μηχανάκια και τρία αυτοκίνητα.
Στο νησί έφθασαν σήμερα το πρωί δυνάμεις της πυροσβεστικής και υπηρεσιών που θα καταγράψουν τις ζημιές.
Σοβαρότατα προβλήματα καταγράφηκαν στη Ρόδο, στην Κάλυμνο και στην Κω.
Στην πληγείσα από την πρωτοφανή θεομηνία Ρόδο, νέες πλημμύρες υπήρξαν χθες στο Φαληράκι και στην περιοχή της Αφάντου.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ μέχρι τα ξημερώματα η πυροσβεστική επιχειρούσε απάντληση υδάτων από τα σπίτια και τα καταστήματα.
Συνεχείς, αλλά μικρής διάρκειας ήταν οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί.
Εν των μεταξύ, το ποσό των 150.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, χορήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άμεση κάλυψη των πρώτων δαπανών μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο.
Το ποσό θα διατεθεί για την πληρωμή των συνεργείων εργατών που προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους και να κάνουν προσωρινές παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Διατίθεται επίσης για την προμήθεια καυσίμων και ανταλλακτικών στις υδροφόρες, στα σκαπτικά μηχανήματα και σε όλα τα άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 26 Νοεμβρίου 09:15)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης