Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρνείται εμπλοκή του στο θέμα χορήγησης άδειας στον Ξηρό ο Συνήγορος του Πολίτη

Αρνείται εμπλοκή του στο θέμα χορήγησης άδειας στον Ξηρό ο Συνήγορος του Πολίτη
«Δεν υπήρξε ποτέ καμία επί της ουσίας πρόταση, παρατήρηση ή υπόδειξη της Αρχής για χορήγηση αδείας στον Χριστόδουλο Ξηρό», διευκρινίζει
Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο θέμα της χορήγησης άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «δεν υπήρξε ποτέ καμία επί της ουσίας πρόταση, παρατήρηση ή υπόδειξη της Αρχής για χορήγηση αδείας στον Χριστόδουλο Ξηρό».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το 2010 ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσω του δικηγόρου του, υπέβαλε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη επικαλούμενος ότι, ενώ είχε τις τυπικές προϋποθέσεις χορήγησης τακτικής άδειας, το αίτημά του δεν εισήχθη στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου του σωφρονιστικού καταστήματος, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε επανειλημμένα συνεδριάσει».
Προσθέτει δε, ότι ο Συνήγορος απέστειλε έγγραφο στο αρμόδιο Συμβούλιο Τακτικών Αδειών, με το οποίου ζητούσε να ενημερωθεί «για τους λόγους της μη εισαγωγής στην ημερήσια διάταξη και της μη απάντησης στο αίτημα που είχε υποβληθεί».
Η Αρχή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενημερώθηκε ότι το αίτημα είχε ήδη εξετασθεί και απορριφθεί. Στο σημείο αυτό τερματίστηκε η διαμεσολάβηση του Συνηγόρου για τη συγκεκριμένη περίπτωση».
Ο θεσμός των αδειών, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, «υπηρετεί τον στόχο της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων και την αντεγκληματική πολιτική και γι' αυτό τον λόγο ο Συνήγορος του Πολίτη σε σχετικό πόρισμά του έχει ήδη προτείνει στην Πολιτεία να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια εξειδίκευσης της σχετικής κρίσης του αρμόδιου Συμβουλίου στη βάση της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και της αμεροληψίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης