Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Τέλος στην υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών

Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Τέλος στην υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών
Στα 41,83 εκ.ευρώ η οικονομική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις


Την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης σε ΦΕΚ των τροποποιήσεων καταστατικού και ισολογισμών για ΑΕ και ΕΠΕ θα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή.
Σε έγγραφο του υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκη υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο προτείνει την κατάργηση διότι η ανάγκη δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες πράξεις των εταιρειών καλύπτεται πλέον μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).
Με την προωθούμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι η ελάφρυνση από το διοικητικό βάρος της συγκεκριμένης υποχρέωσης για τις επιχειρήσεις θα ανέρχεται στα 41,83 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, η οποία έχει επισημάνει ότι ελάχιστες είναι σήμερα οι εταιρείες στο σύστημα του ΓΕΜΗ και εάν καταργηθεί και η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών των εταιρειών στο ΦΕΚ τότε, ενδέχεται, να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη διαφάνεια-και τα κρατικά έσοδα δεδομένου ότι το κράτος λαμβάνει τα τέλη δημοσίευσης των εταιρικών πράξεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης