Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ν. Δένδιας για τις αλλαγές στην αστυνομία - Φεύγουμε από την εποχή του Ηλία του 16ου, πάμε στο ελληνικό FBI

Ν. Δένδιας για τις αλλαγές στην αστυνομία - Φεύγουμε από την εποχή του Ηλία του 16ου, πάμε στο ελληνικό FBI
Η τρομοκρατία χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Η ελληνική αστυνομία φεύγει από την εποχή του Ηλία του 16ου και οδηγείται στην εποχή του ελληνικού FBI, δήλωσε σχετικά με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες για την αναδιάρθρωση του σώματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Όπως επισήμανε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον στον ΣΚΑΪ, «με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του '84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας '50 και του '60 του Ηλία του 16ου» και πρόσθεσε ότι «μακάρι να ήμασταν σε εκείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλέφτη. Τα πράγματα έχουν αλλάξει».
Ερωτηθείς για την τρομοκρατία ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα για τους τρομοκράτες, οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, ενώ αναφερόμενος στην επικήρυξη των τρομοκρατών, σημείωσε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες.
«Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι (...) Οι πλούσιοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια... Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό» και πρόσθεσε ότι «σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τους παράνομους μετανάστες σημείωσε ότι η χώρα μας επιστρέφει στις χώρες προέλευσης τους περισσότερους μετανάστες, ενώ αναφερόμενος στην ποιότητα των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα σημείωσε ότι είναι τραγική.
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που παει στη Σουηδία εχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες απο το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία», σημείωσε.
Όσον αφορά τις εισροές παράνομων μεταναστών στη χώρα μας σημείωσε ότι «διαφωνήσαμε με τη συνθήκη Δουβλίνο 3, δηλαδή τη λογική ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης, αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λεμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπαρχει κατανομή».
Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και αν έλαβε σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου. Δεν χρειάζεται και κάτι άλλο, έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου» και συμπλήρωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν κάνει προτάσεις, δίνει εντολές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης