Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μηνυτήρια αναφορά για το πλαφόν στη συνταγογράφηση καταθέτει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Μηνυτήρια αναφορά για το πλαφόν στη συνταγογράφηση καταθέτει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Καλεί τους γιατρούς να συνεχίσουν το «λειτούργημά τους υπερασπίζοντας την υγεία και την περίθαλψη κάθε ασθενή»
Μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με την οποία θα ζητά την κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, για να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα των πολιτών και η δεοντολογική λειτουργία των ιατρών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, καλεί τους γιατρούς «να συνεχίσουν το λειτούργημά τους υπερασπίζοντας την υγεία και την περίθαλψη κάθε ασθενή. Οι κανόνες ιατρικής, ηθικής και δεοντολογίας, αλλά και η προστασία της Υγείας, είναι υποχρέωση που απορρέει από τον όρκο και τις υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος», επισημαίνεται.
Επίσης, καλεί την πολιτεία να συζητήσει με τον Σύλλογο και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις τον τρόπο κατά τον οποίο το όριο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα αδικεί την ιατρική λειτουργία και την περίθαλψη των ασθενών.
Όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τονίζεται ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο τη διαλύει και ζητά την κατάργησή του και την εισαγωγή, έπειτα από συζήτηση με όλα τα κόμματα και φορείς, ενός νέου νομοσχεδίου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και θα γίνει αποδεκτό από τα μέλη της κοινωνίας μας.
Τονίζει ακόμη την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μεταβατικού σταδίου για την ομαλή πορεία της περίθαλψης και τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών, ενώ υπογραμμίζει ότι απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητες μόνο δεινά θα επιφέρουν τη σημερινή εποχή της κρίσης.
Tέλος, καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην εξαγγελθείσα για τις 6 Φεβρουαρίου απεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης