Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καψής (υφ.Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση) – Σε δύο μήνες σε λειτουργία η ΝΕΡΙΤ

Καψής (υφ.Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση) – Σε δύο μήνες σε λειτουργία η ΝΕΡΙΤ
Απόλυτα διαφανείς οι προσλήψεις


Σε δύο μήνες εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Π.Καψής, ο οποίος προανήγγειλε τη λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.
Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο κ.Καψής διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων επισημαίνοντας πως θα ακολουθηθούν απαρεγκλίτως - με βάση τον νόμο - τρία στάδια: αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη.
Ειδικώς για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων, στο οποίο επέμεινε ο ερωτών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ.Κρεμαστινός, ο κ. Καψής διευκρίνισε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι’ αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία.
Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία.
Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι’ αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης