Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ζητούν ΟΝΝΕΔ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ζητούν ΟΝΝΕΔ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Μετά τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου 25 κρανοφόροι τραυμάτισαν φοιτητές-μέλη της παράταξης και προξένησαν φθορές
Τη δημιουργία ειδικού σώματος που θα φυλάει τους χώρους των Πανεπιστημίων ζήτησε χθες, Πέμπτη, η ΟΝΝΕΔ μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου 25 κρανοφόροι τραυμάτισαν φοιτητές - μέλη της παράταξης και προξένησαν φθορές.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των «Νέων», ανάλογο αίτημα δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας είχε υποβάλει πριν από λίγες ημέρες και η σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), μετά τις συνεχείς συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και μικροπωλητών που ζήτησαν καταφύγιο στον περίβολο του ιδρύματος, προκαλώντας αναστάτωση στη λειτουργία του.
Σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπίστημιο Αθηνών, η υπηρεσία οργανωμένης φρούρησης των ιδρυμάτων είναι πλέον αναγκαία και θα πρέπει να ελέγχεται από τα ιδρύματα, τα οποία θα την αναπτύξουν με κρατική χρηματοδότηση.
Από την πλευρά τους, καθηγητές ΑΕΙ, που είναι μέλη των συμβουλίων των ιδρυμάτων, υποστηρίζουν ότι το θέμα της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι κάτι που θα μπορούσε να διευκολύνει τη λειτουργία τους, αλλά «θα πρέπει να το συζητήσουμε σε δεύτερη φάση, είναι δευτερεύον».
Πρωτίστως, επισημαίνουν, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα πρέπει να υπάρχει καλή αστυνόμευση έξω από τα ιδρύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης