Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη η συνταξιοδότηση απολυμένων της ΕΡΤ

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη η  συνταξιοδότηση απολυμένων της ΕΡΤ
Οι απολυμένοι ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη για να επισπέυσει τη διαδικασία
Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη επετεύχθη η συνταξιοδότηση των απολυμένων υπάλληλων της ΕΡΤ, καθώς καθυστερούσε η αποστολή των Δελτίων Υπηρεσιακής Κατάστασης των απολυμένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).
Όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, μετά την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ και τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης, δύο απολυθέντες υπάλληλοι ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη σύνταξη, λόγω γήρατος, από το ΓΛΚ.
Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι λάμβαναν ως απάντηση, την αδυναμία πρόσβασης στους υπηρεσιακούς φακέλους που φυλάσσονται στο Ραδιομέγαρο, με αποτέλεσμα ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Η Αρχή διαπίστωσε ότι μετά την παρέλευση έξι μηνών από τη λύση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων και ενός μηνός από την εκκένωση του κτηρίου και την άρση των προβλημάτων πρόσβασης στους φακέλους, τα αιτηθέντα δελτία δεν είχαν ακόμη αποσταλεί στο ΓΛΚ, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία του κανονισμού της σύνταξης και ο καθορισμός της μειωμένης συνταξιοδοτικής παροχής.
Ο Συνήγορος επισήμανε, ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες. Ως εκ τούτου η καθυστέρηση επιτείνει την ήδη δυσχερή οικονομική θέση των ενδιαφερομένων και θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρεπή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
Παράλληλα τόνισε ότι, η επίκληση εσωτερικών δυσλειτουργιών στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας δεν απαλλάσσει τα διοικητικά όργανα από τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους ούτε μπορεί να αντιτάσσεται στους πολίτες ως ειδική αιτιολογία για την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους.
Επιπλέον, ζήτησε από τον Ειδικό Διαχειριστή, ως κατά νόμο αρμόδιο, να προβεί στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν το αίτημα των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε, μετά και την παρέμβαση της Αρχής, ξεκινώντας τη διαδικασία συνταξιοδότησης των ενδιαφερομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης