Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα παραπομπή Παπαγεωργόπουλου σε δίκη – Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Νέα παραπομπή Παπαγεωργόπουλου σε δίκη – Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Μέσω κοινού λογαριασμού με τον πρώην γ.γ. του δήμου Θεσ/νίκης διακινούνταν χρήματατα από την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου
Σε νέα δίκη παραπέμπεται για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος, μόλις έναν περίπου μήνα μετά τη 12ετή κάθειρξη που του επιβλήθη από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Αυτήν τη φορά ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση, ήτοι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου επισημαίνεται ότι μέσω τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε από κοινού με τον άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, διακινούνταν χρηματικά ποσά, που προέρχονταν από την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, από τον Αύγουστο του 1999 έως τον ίδιο μήνα του 2001 κατατέθηκαν στον παραπάνω λογαριασμό συνολικά 259.791 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αναλήφθηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ ένα υπόλοιπο ποσό 49.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε λογαριασμό που ο τέως δήμαρχος διατηρούσε από κοινού με τον πρώην αντιδήμαρχο, Βασίλη Γάκη.
Την ίδια ώρα, το αρμόδιο συμβούλιο απαλλάσσει τον κατηγορούμενο για επιμέρους πράξεις του ίδιου αδικήματος, ενώ όσον αφορά τη σύζυγό του κ. Παπαγεωργόπουλου, που κατηγορούνταν για τον ίδιο λόγο, αποφαίνεται να μην ασκηθεί εις βάρος της κατηγορία.
Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο διατηρεί τη χρηματική εγγύηση ύψους 120.000 ευρώ που είχε επιβάλει στον τέως δήμαρχο μετά την απολογία του στον ανακριτή για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Από την πλευρά του ο Δ. Παπαγεωργόπουλος σε ανακοίνωσή του από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται και με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα που τον για παραπομπή του σε νέα δίκη, έκανε λόγο για «κρυστάλλινους» τραπεζικούς λογαριασμούς.
Παραπέμπει μάλιστα στον προ μηνών έλεγχο που διενήργησαν δικαστικοί πραγματογνώμονες στα οικονομικά του, όπως και στα οικονομικά της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση», της οποίας ηγείτο, χωρίς, όπως ανέφερε, να διαπιστωθεί καμία παρανομία. «Η αλήθεια ευτυχώς είναι γραπτή και πιστεύω ότι δεν κρύβεται», κατέληγε η ανακοίνωσή του.
Σημειώνεται ότι για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Λεμούσιας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπεξαίρεση σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης