Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου η δεύτερη δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για το σκάνδαλο της «Πάγιας Προκαταβολής»

Αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου η δεύτερη δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου για το σκάνδαλο της «Πάγιας Προκαταβολής»
Η υπόθεση αφορά έλλειμμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης που ξεπερνά το 1 εκατομύριο ευρώ
(upd) Αναβλήθηκε για τις 16 Μαρτίου η νέα δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του, γνωστό και ως υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής».
Αιτία της αναβολής ήταν το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γκόλας, ενώ σημειωτέον ο πρώην δήμαρχος δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Πολλοί εκ των υπολοίπων 16 κατηγορουμένων αντέδρασαν με την αναβολή, καθώς επιθυμούσαν η δίκη να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.
Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο της περίφημης «Παγίας Προκαταβολής» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σε αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 1,2 εκατ. ευρώ. 
Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά 17 άτομα.
Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης και 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

(Πρώτη ενημέρωση 08:10, 17 Νοεμβρίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης