Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συστάσεις για δυσλειτουργίες στο Norman Atlantic είχε εκδώσει πρόσφατα το Λιμεναρχείο της Πάτρας

Συστάσεις για δυσλειτουργίες στο Norman Atlantic είχε εκδώσει πρόσφατα το Λιμεναρχείο της Πάτρας
Στους 140 οι διασωθέντες, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση σταθεροποίησης του Norman Atlantic
Συστάσεις για πλήθος προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο οχηματαγωγό Norman Atlantic περιλαμβάνονται σε πιστοποιητικό που είχε εκδώσει το Λιμεναρχείο της Πάτρας στις 19 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα, στις δυσλειτουργίες που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται προβλήματα σε φωτεινές ενδείξεις συναγερμού, σε θύρα στεγανοποίησης, σε συστήματα διάσωσης, καθώς και στη στεγανότητα του πλοίου.
Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών έχει ανέλθει στους 140, ενώ ο αριθμός των ατόμων που αρχικά εγκατέλειψαν το πλοίο με σωστικές λέμβους επιβεβαιώθηκε ότι ισούται με 80 άτομα.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις διάσωσης, το ελληνικό super puma βρίσκεται σε διαδικασία δεύτερου ανεφοδιασμού, ενώ αδύνατο είναι να προσεγγίσει το φλεγόμενο πλοίο το δεύτερο ελληνικό super puma εξαιτίας των ανατολικών ανέμων που πνέουν πλέον στην περιοχή.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση σταθεροποίησης του Norman Atlantic από ιταλικό ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο, το οποίο επιχειρεί να σταθεροποιήσει το φλεγόμενο πλοίο κόντρα στον καιρό προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εναέριας διάσωσης με τα ιταλικά και ελληνικά ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης