Κοινωνία

Ιταλός εισαγγελέας: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για 179 επιβαίνοντες του Norman Atlantic

Ιταλός εισαγγελέας: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για 179 επιβαίνοντες του Norman Atlantic
«Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με 179 άτομα, αλλά ένα μέρος από αυτούς μπορεί να έχουν επιβιβασθεί σε εμπορικά πλοία προς την Ελλάδα» δήλωσε ο ιταλός εισαγγελέας
Δεν έχει τέλος η τραγωδία του πλοίου «Norman Atlantic», καθώς η σύγχυση σχετικά την τύχη των επιβαινόντων συνεχίζεται αμείωτη.
Ειδικότερα ο αριθμός των νεκρών από τη ναυτική τραγωδία ανέρχεται σε δώδεκα ενώ μέχρι στιγμής οι αρχές κάνουν λόγο για σαράντα αγνοούμενους.
Εντωμεταξύ σοκ προκαλεί η παραδοχή του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, πως για τουλάχιστον 179 επιβαίνοντες δεν υπάρχουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον Βόλπε στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος επέβαιναν 499 άνθρωποι, και όπως δήλωσε: «Πέραν των 478 επιβαινόντων έχουν ταυτοποιηθεί τρεις παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος. Ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο».
«Από αυτούς τους επιβάτες, λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι. Ωστόσο, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος τους να βρίσκεται ήδη εν πλω» αποκάλυψε ο Ιταλός εισαγγελέας.
Είπε ότι υπήρχαν πολλοί μετανάστες που κρύβονταν στα γκαράζ και εξέφρασε φόβους ότι πιθανώς υπάρχουν και άλλα θύματα στο πλοίο.
«Δεδομένου ότι διαπιστώσαμε ότι στο πλοίο επέβαιναν και μετανάστες, ο φόβος μας είναι ότι θα βρούμε και άλλα θύματα» στο πλοίο, είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με 179 άτομα, αλλά ένα μέρος από αυτούς μπορεί να έχουν επιβιβασθεί σε εμπορικά πλοία προς την Ελλάδα» δήλωσε ο ιταλός εισαγγελέας.
Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας του Μπάρι πρόσθεσε ότι αφαιρώντας τον αριθμό των νεκρών οι διασωθέντες από τον πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας είναι μέχρι στιγμής 214 «με τους 96 να έχουν αποβιβαστεί στην Απουλία και 39 να κατευθύνονται στον Τάραντα. Παραμένουν 179, για τους οποίους δε γνωρίζουμε την τύχη, εκ των οποίων πολλοί, ελπίζουμε όλοι, ότι θα βρίσκονται σε πλοία τα οποία έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια και κατευθύνονται προς την Ελλάδα».
«Η δικαστική έρευνα βασίζεται, έως τώρα, στις καταθέσεις διασωθέντων και στο υλικό από κινητά τηλέφωνά τους» πρόσθεσε.
Η σύγχυση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο εντείνεται και από το γεγονός ότι, όπως δήλωνε ο ιταλός ναύαρχος Τζιοβάνι Πετορίνο, 80 διασωθέντες δεν υπάρχουν καν στη λίστα επιβατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης