Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φόβοι για τέταρτο Έλληνα νεκρό από τη ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic»

Φόβοι για τέταρτο Έλληνα νεκρό από τη ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic»
Στην Ιταλία μεταβαίνουν οι συγγενείς του θύματος για την ταυτοποίηση της σορού
(upd2) Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η τραγωδία του πλοίου «Norman Atlantic», καθώς οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για τον εντοπισμό της σορού ενός ακόμη Έλληνα επιβάτη.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ο αριθμός των Ελλήνων θυμάτων από τη ναυτική τραγωδία, ανεβαίνει στους τέσσερις.
Για την τραγική κατάληξη έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια, μέλη της οποίας βρίσκονται καθ' οδον προς την Ιταλία προκειμένου να προχωρήσουν στο θλιβερό καθήκον της αναγνώρισης της σορού.
Εντωμεταξύ οι ιταλικές άρχες έχουν στη διάθεσή τους την φωτογραφία του θύματος προκειμένου και αυτές να προχωρήσουν στην κατά το δυνατόν ασφαλέστερη ταυτοποίηση.
Σημειώνεται ότι χθες ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, πως μετά τους Γ. Δούλη και Κ. Κουφόπουλο, νεκρός εντοπίστηκε και ο Νικόλαος Παράσχης.
«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη» αναφέρει η σχετική ενημέρωση.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Ελλήνων διασωθέντων ανέρχεται σε 236, εκ των οποίων οι 107 κατέφθασαν σήμερα στο «Ελ. Βενιζέλος», βάζοντας τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν.
Ακόμη 26 Έλληνες διασωθέντες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Τάραντα.
Η σύγχυση ωστόσο, γύρω από τον αριθμό των αγνοούμενων συνεχίζεται, με την ιταλική εισαγγελία να επισημαίνει πως αγνοείται η τύχη 98 επιβατών του «Norman Atlantic»!
Από την πλευρά της Ελλάδα, το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει τα ονόματα των Ελλήνων αγνοουμένων, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε εννέα.
1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου έχει σταματήσει εκ νέου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αδριατική Θάλασσα.
Πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τελικός προορισμός του «Νοrman Atlantic» δεν θα είναι το λιμάνι του Πρίντεζι, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά το αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο αριθμός των Ελλήνων διασωθέντων ανέρχεται στους 236, καθώς ταυτοποιήθηκαν ακόμα 35 άτομα.
Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 266 Έλληνες, 130 από τους οποίους βρίσκονται στο πλοίο «San Giorgio» το οποίο φτάνει από λεπτό σε λεπτό στο Μπρίντιζι, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δύο είναι οι νεκροί.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα χυθεί άπλετο φως στα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι νεκροί είναι και δύο Αλβανοί ναυτικοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του πλοίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο σκάφος «Norman Atlantic» επέβαιναν 475 άνθρωποι.
Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί συν δύο οι Αλβανοί ναυτικοί, ενώ αγνούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.
Στους νεκρούς επιβάτες περιλαβάνεται και δεύτερος Έλληνας υπήκοος, το όνομα του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο από την Ημαθία.
Ωστόσο, το χάος επιβεβαιώνει η πληροφορία ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γ. Δούλης (ο πρώτος που είχε αναφερθεί ως νεκρός) έχει πεθάνει.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο γιος του Γ. Δούλη δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον πατέρα του σε κανένα από τα πέντε πτώματα που του έδειξαν οι ιταλικές αρχές.
Εντωμεταξύ σοκ προκαλεί η παραδοχή του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, πως για τουλάχιστον 179 επιβαίνοντες δεν υπάρχουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον Βόλπε στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος επέβαιναν 499 άνθρωποι, και όπως δήλωσε:
«Πέραν των 478 επιβαινόντων έχουν ταυτοποιηθεί τρεις παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος.
Ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο».
«Από αυτούς τους επιβάτες, λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι.
Ωστόσο, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος τους να βρίσκεται ήδη εν πλω» αποκάλυψε ο Ιταλός εισαγγελέας.
Από την άλλη πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν αργά χθες το βράδυ ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δεν δίνουν στην Ελλάδα ούτε τη λίστα με τους Έλληνες που έχουν διασωθεί».
Εάν δίνονταν τα στοιχεία αυτά και σε συνδυασμό με τη λίστα της ΑΝΕΚ θα μπορούσε να γίνει διασταύρωση των επιβατών που έχουν διασωθεί με όσους είχαν επιβιβαστεί και να υπάρχει μια εικόνα για τους αγνοούμενους.
Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ενδεχομένως να δώσουν τα στοιχεία από το ελικοπτεροφόρο ιταλικό πλοίο «Σαν Τζόρτζιο», στο οποίο φέρεται να έχουν επιβιβαστεί περίπου 200 διασωθέντες του Norman Atlantic.
Κανείς από τους 200 αυτούς διασωθέντες δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τους συγγενείς του ενώ και οι αξιωματικοί του πλοίου, δεδομένου ότι είναι πολεμικό, δεν δίνουν στην Ελλάδα τη λίστα με τα ονόματα.
Συνεπώς η ελληνική πλευρά δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα τους, και εάν ανάμεσα σε αυτούς είναι και Έλληνες.
Το ιταλικό πλοίο αναμένεται να φτάσει στο Μπρίντιζι εντός της ημέρας.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές έχουν διασωθεί 427 επιβάτες, εκ των οποίων 56 μέλη του πληρώματος.
Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.
Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι το πλοίο που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ανκόνα είχε 478 επιβαίνοντες (422 επιβάτες και 56 μέλη πληρώματος κατά τις αρχικές πληροφορίες).
Ωστόσο σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ο αριθμός δεν ήταν ακριβής, αφού τελικά ήταν κατά τρεις μικρότερος, δηλαδή 475.

Για 475 επιβαίνοντας κάνει λόγο η ΑΝΕΚ
Διευκρινίσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Ναυτιλίας η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ, ωστόσο το θρίλερ συνεχίζεται...
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που η εταιρεία παρείχε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο Norman Atlantic επέβαιναν συνολικά 475 άτομα εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου.
Στέλεχος της εταιρείας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Το υπουργείο Ναυτιλίας από την πλευρά του είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

RAI: 80 από τους διασωθέντες δεν ήταν καταγεγραμμένοι
Συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic, με την ιταλική τηλεόραση να καταγγέλλει ότι 80 από τους διασωθέντες δεν ήταν στην λίστα επιβατών.
Ειδικότερα ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI, επαναλαμβάνει τους φόβους που εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, αποκαλύπτωντας ότι οι λίστες των επιβατών δεν ήταν σωστές.
Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο 80 από τους διασωθέντες δεν συμπεριλαμβάνονται στις επίσημες λίστες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη λίστα της εταιρείας επιβάτες και πλήρωμα ήταν συνολικά 478, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 419 άτομα.
Εάν επαληθευτούν οι ισχυρισμοί της RAI τότε ο αριθμός των επιβατών ανεβαίνει στους 558 ανθρώπους και δυστυχώς ανεβαίνει και ο αριθμός των αγνοουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Mega δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αμφιβάλλω ότι η λίστα των επιβατών του Norman Atlantic είναι σωστή», ενώ αποκάλυψε ότι το C-130 που πήγε στο Μπάρι να παραλάβει διασωθέντες βρήκε περίπου 20 άτομα που δεν υπήρχαν στις λίστες επιβαινόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης