Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο Brindisi ρυμουλκείται το Norman Atlantic – Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Γ. Δούλης

Στο Brindisi ρυμουλκείται το Norman Atlantic – Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Γ. Δούλης
Παραμένει το αλαλούμ με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους
Στο λιμάνι του Brindisi αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας το πλοίο Norman Atlantic και ενώ παραμένει το αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοούμενων.
Το πλοίο, το οποίο ρυμουλκείται προς την Ιταλία από χθες το απόγευμα, θα ερευνηθεί εξονυχιστικά προκειμένου να δοθούν και απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα, εάν υπάρχουν στους χώρους του άτομα που μέχρι στιγμής θεωρούνται αγνοούμενοι.
Παράλληλα θα αρχίσει και η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία φέρεται να άρχισε από τους χώρους του γκαράζ.
Την ίδια στιγμή παραμένει η σύγχυση και το αλαλούμ με την τύχη των επιβατών.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες το βράδυ οι συγγενείς του Γιώργου Δούλη που είχε αρχικά ανακοινωθεί ως νεκρός ενημερώθηκαν από τις Ιταλικές Αρχές πως θεωρείται αγνοούμενος.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που χειρίζονται την υπόθεση καθώς όπως έλεγαν «δεν γίνεται να παίζουν με την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων.
Δεν γίνεται τη μια να λέμε στην οικογένεια ότι ο άνθρωπος τους είναι νεκρός και μετά αγνοούμενος».
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, λόγω λανθασμένης πιστοποίησης, ο Δούλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος».
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, οι επίσημα ταυτοποιημένοι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα είναι δύο και οι Έλληνες αγνοούμενοι δέκα.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τους συγγενείς ενός Έλληνα που φέρεται να είναι αγνοούμενος, να μεταβεί έως αύριο, Σάββατο στην Ιταλία, για αναγνώριση σορού.
Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα νεκρό.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, και άλλοι συγγενείς αγνοουμένων αναμένεται να μεταβούν στην γειτονική χώρα, προκειμένου να αναζητήσουν σε νοσοκομεία τους ανθρώπους τους.
Εν τω μεταξύ, έντονα φορτισμένες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας όπου κατέπλευσε το «Super Fast ΙΙ», μεταφέροντας τους 26 Έλληνες ναυτικούς που ήταν μέλη του πληρώματος του πλοίου.
«Όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί» δήλωσε ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος.
Όπως είπε «καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος.
Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».
Όσον αφορά στο «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.
Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, ανέφερε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης