Κοινωνία

Κινητοποίηση φοιτητών στο υπ. Παιδείας την Πέμπτη - «Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ»

Κινητοποίηση φοιτητών στο υπ. Παιδείας την Πέμπτη - «Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ»
Ζητούν να παρθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδεία θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη, στις 11:00 φοιτητές που ακυρώνονται οι μετεγγραφές τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, μετά από απόφαση του ΣτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι μεν απόφαση του ΣτΕ ακυρώνονται όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών των ΑΕΙ που έγιναν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2104, καθώς κρίθηκε από την Ολομέλεια αντισυνταγματικό το νέο νομοθετικό πλαίσιο
Την κινητοποίηση στηρίζουν οι επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από πανεπιστήμια της Αθήνας που καταγγέλλουν την «απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ».
Παράλληλα σε σχετική ανακοίνωση κάνουν λόγο για «ρεσιτάλ κοροϊδίας από το υπουργείο Παιδείας» που εμπαίζει τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.
Ειδικότερα όπως υπενθυμίζεται σε επερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα των μετεγγραφών πριν από μια εβδομάδα στη Βουλή ο ίδιος ο κ.Μπαλτάς δήλωσε ότι στηρίζει την προσφυγή των καθηγητών των Αρχιτεκτονικών σχολών γιατί όπως δήλωσε είναι «πράξη αντίστασης».
«Το Υπουργείο και η συγκυβέρνηση δεν έχουν καμία πρόθεση να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, όπως η έλλειψη δωρεάν στέγασης, σίτισης, τα υπέρογκα έξοδα για αναλώσιμα, εξοπλισμό και άλλα πολλά που οδηγούν πολλούς από εμάς στο δίλημμα παρατάω τις σπουδές μου ή παίρνω μεταγγραφή στην πόλη μου» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων οι φοιτητές ζητούν «να παρθεί τώρα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών και να καλύπτει όλους τους φοιτητές από μετεγγραφή καθώς και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ από καμία σχολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης