Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κουρουμπλής (Υπ. Υγείας): Η Τρόικα απαίτησε να πάνε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ - Η Κυβέρνηση αρνήθηκε

Κουρουμπλής (Υπ. Υγείας): Η Τρόικα απαίτησε να πάνε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ - Η Κυβέρνηση αρνήθηκε
Κάθε πρωί που ξυπνάνε οι φίλοι μας στην Ευρώπη μάς ζητάνε και κάτι καινούργιο. Αυτή η ιστορία πρέπει κάποτε να τελειώσει
«Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα των δανειστών να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα από τα σουπερ μάρκετ» τόνισε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής από την Κρήτη όπου βρίσκεται.
Συγκεκριμένα ο υπουργός υποστήριξε ότι «πολιτική της κυβέρνησης είναι τα φάρμακα να παραμείνουν στα φαρμακεία, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν 11500 φαρμακεία. Σε κάθε γωνιά υπάρχει ένα φαρμακείο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να πάνε τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ».
Και διευκρίνισε, πως «δεν σας κρύβω ότι απαίτηση της Τρόικας ήταν να πάνε όλα τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση δεν συμφώνησε να πάνε όλα τα μη συνταγογραφούμενα, αλλά ένα μέρος από αυτά. Αυτό δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι φαρμακοποιοί οι οποίοι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία που τους έδειξε σεβασμό και είναι ειλικρινής στην προσπάθεια να δώσομε λύση. Η χώρα κάνει διαπραγμάτευση. Τι να κάνουμε; Να σταματήσουμε την διαπραγμάτευση διότι έχουν εμμονές σε ένα τέτοιο θέμα;»
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης ο Π. Κουρουμπλής αποκάλυψε πως «κάθε πρωί που ξυπνάνε οι φίλοι μας στην Ευρώπη μάς ζητάνε και κάτι καινούργιο. Αυτή η ιστορία πρέπει κάποτε να τελειώσει.
Έξι ζητήματα έθεσε ο πρωθυπουργός, με πρώτιστο το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. Χωρίς αναδιάρθρωση δεν μπορούμε να πάμε σε καμία διαπραγμάτευση.
Από εκεί και πέρα έδειξε κατανόηση, έδειξε σωφροσύνη , έδειξε υπευθυνότητα. Υποχώρησε και σε πολλά ζητήματα για τα οποία δέχεται και κριτική μέσα από το κόμμα. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί να πάει πιο πίσω».
Από τα Σφακιά όπου εγκαινίασε το νέο κτίριο του Πολυδύναμου Ιατρείου της περιοχής ο υπουργός υγείας δήλωσε οτι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σημαντικές, όπως επεσήμανε, ανακοινώσεις που θα αφορούν τα ιδρύματα πρόνοιας σε όλη την χώρα.
Τέλος, το μήνυμα που έστειλε είναι ότι όλοι οι πολίτες, σε όποια γωνιά της χώρας και αν βρίσκονται, έχουν το δικαίωμα της δωρεάν παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης