Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραπέμπονται σε δίκη πέντε για τις μίζες των αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1

Παραπέμπονται σε δίκη πέντε για τις μίζες των αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1
Πρόκειται για τους Ιωάννη Σμπώκο, Γιώργο Κάμαρη, Πάνο Γερμανό, Γιώργο και Πιερ Χριστοδουλίδη
Την παραπομπή σε δίκη πέντε ατόμων με τις κατηγορίες της απιστίας από κοινού, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα εισηγείται η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου στο Συμβούλιο Εφετών.
Πρόκειται για τους Ιωάννη Σμπώκο (πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ), Γιώργο Κάμαρη (στέλεχος επιχειρήσεων),  Πάνο Γερμανό (επιχειρηματία), Γιώργο και Πιερ Χριστοδουλίδη (διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων).
Η δικογραφία αφορά διακίνηση μέρους των παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS, που ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γιώργος Κάμαρης – και οι ανακριτές την κατατάσσουν σε αυτές «συμφερόντων Σμπώκου» – της οποίας την διαχείριση φέρεται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.
Η επίμαχη εταιρία φαίνεται να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Πάνο Γερμανό ποσά άνω των 2 εκ. δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιριών κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο.
Συνολικά στην CLAVIS φαίνεται να διοχετεύθηκαν και να διακινήθηκαν ποσά περίπου 12 εκ. ευρώ, που θεωρούνται, κατά τη δικογραφία, ως η «αμοιβή» του κ. Σμπώκου, από τα περίπου 90 εκατομμύρια που φέρεται να δόθηκαν συνολικά ως «δώρα» για τα ρωσικά όπλα.
Ο Κάμαρης και ο Γερμανός έχουν επιστρέψει, πάντως, στο δημόσιο ένα μεγάλο μέρος των επίδικων ποσών.
Μάλιστα, ο Γερμανός φέρεται να έχει επιστρέψει όλο το ποσό που του αποδίδεται και έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.
Στην υπόθεση υπήρχε και έκτος κατηγορούμενος, ο Βλάσσης Καμπούρογλου ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης