Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκινά η δίκη για το σκάνδαλο της Παγίας αύριο, Δευτέρα (28/9) - Στο εδώλιο και ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Ξεκινά η δίκη για το σκάνδαλο της Παγίας αύριο, Δευτέρα (28/9) - Στο εδώλιο και ο  Β. Παπαγεωργόπουλος
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου,  η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της "Παγίας Προκαταβολής" στον Δήμο Θεσσαλονίκης,  επί θητείας της διοίκησης του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
H υπόθεση "Παγία" αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων, από το οποίο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εκταμιεύτηκαν ποσά με τρόπο παράνομο και αδιαφανή, με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν έκτακτες ανάγκες του Δήμου.
Μάλιστα, σύμφωνα με το βούλευμα, η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο φτάνει στα 1,2 εκατ. ευρώ.
Πάντως, μεταξύ των 16 συνολικά ατόμων που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι και ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, έχει αποφυλακιστεί από τον περασμένο Ιούλιο λόγω αναπηρίας  από τις φυλακές Διαβατών.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος εξέτιε ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Επιπλέον, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μ. Λεμούσιας, που είναι έγκλειστος στα Διαβατά, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, αλλά και 11 δημοτικοί υπάλληλοι.
Σημειώνεται ότι οι τρεις αντιδήμαρχοι ήταν εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και αθωώθηκαν από το δικαστήριο.
Τα 167 άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με πλειάδα κατηγοριών, όπως της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.
Πάντως, στη δίκη βασική μάρτυρας είναι η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη έχει τοποθετηθεί στον αριθμό 13 του εκθέματος και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στη δικάσιμο της επόμενης μέρας, δηλαδή την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη έχει αναβληθεί τέσσερις φορές.
Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να υπάρξει νέο αίτημα αναβολής από τους υπερασπιστές των βασικών κατηγορουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης