Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα στοιχεία για την τραγωδία του Norman Atlantic – Το σύστημα πυρασφάλειας αντί για νερό έβγαζε καπνό

Νέα στοιχεία για την τραγωδία του Norman Atlantic – Το σύστημα πυρασφάλειας αντί για νερό έβγαζε καπνό
Ναυτική τραγωδία με 11 νεκρούς και 18 αγνοούμενους
Νέα στοιχεία για τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic που είχε 11 νεκρούς και 18 αγνοούμενους φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα, Il Fatto Quotidiano.
Βάσει του δημοσιεύματος, στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου, ακούγεται μέλος του πληρώματος να λέει ότι το σύστημα πυρασφάλειας είναι γεμάτο καπνό.
«Πρόκειται για το Drencher, το μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας.
Στις 4:33 τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου 2014, ενώ στο πλοίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ο κυβερνήτης, Αρτζίλιο Τζακομάτσι, ρωτά τους συνεργάτες του αν το σύστημα πυρασφάλειας έχει ενεργοποιηθεί, και λαμβάνει θετική απάντηση.
Επτά λεπτά αργότερα, όμως, στις 4:40, όταν από την κεντρική αίθουσα ελέγχου τίθεται και πάλι η σχετική ερώτηση, ακούγεται η απάντηση: «Είναι γεμάτο καπνό».
Πέντε λεπτά αργότερα, ακούγεται ξανά: «Από τον σωλήνα της πυρασφάλειας, αντί για νερό, βγαίνει καπνός» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι το στοιχείο αυτό είχε επισημανθεί και από πολλούς επιβάτες, κατά τις καταθέσεις τους στις δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στις συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί αναφέρεται ότι οι επιβάτες ήταν συνολικά 411, ενώ στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες, μαζί με το πλήρωμα, ξεπερνούσαν τους 500.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι παρατάθηκε πρόσφατα για ένα εξάμηνο, ώστε να μπορέσουν οι εισαγγελείς, και με την ακρόαση όλου του περιεχομένου του μαύρου κουτιού, να αποδώσουν αναλυτικά ευθύνες για την ναυτική αυτή τραγωδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης