Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι – Διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι – Διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα
Aύριο συνάντηση που διοργανώνει στη Νίκαια Λάρισας η ΠΑΣΥ
Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων το ασφαλιστικό και φορολογικό τους, επιβεβαίωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αγρότες, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς.  
Ειδικότερα,  την πρόθεση να "ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σαν μια γροθιά να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού πλέον τα ζητήματα είναι πολύ μεγάλα", εξέφρασαν εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Πρωτοβουλία των Αγροτών, καθώς και παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, κανονικά θα γίνουν κανονικά οι κινητοποιήσεις που έχει ήδη προγραμματίσει η ΠΕΚ (Κιλκίς 20/10, Ημαθία 22/10, Χαλκιδική 29/10 και Κομοτηνή 3/11).
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Π. Πεβερέτος, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ "παλεύουμε πλέον ενωμένοι, για πρώτη φορά και με κοινό πλάνο, για να μην γκρεμιστεί η αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία της χώρας.
Μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν φύγει από την κτηνοτροφία 22.000 άτομα και εάν περάσουν τα μέτρα, απλώς ο κλάδος θα σβήσει, γιατί δεν βγαίνουμε πια".
Όπως τόνισε, "εάν χαθεί ο πρωτογενής τομέα δεν θα αυξηθεί μόνο η ανεργία κατακόρυφα, αλλά και οι Έλληνες καταναλωτές θα τρώμε τα σκουπίδια των ξένων, όσα δηλαδή θα μας στέλνουν για να γεμίσουν τα ράφια στα ελληνικά καταστήματα".
Πάντως, οι δυο πρόεδροι των φορέων του πρωτογενούς τομέα σημείωσαν ότι "δεν ζητάμε να μείνουμε στο απυρόβλητο, απλώς επιδιώκουμε και διεκδικούμε δίκαιη φορολογία και την επιβολή μέτρων που θα μπορέσουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας".  
Πάντως, αύριο, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στη συνάντηση που διοργανώνει στη Νίκαια Λάρισας η ΠΑΣΥ, θα συμμετέχει αντιπροσωπεία των δυνάμεων που συνεδρίασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τον κ. Καμπούρη να σημειώνει ότι "μακάρι να εισακουστούμε και να καταστεί σαφές ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε φρένο σε όσα σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς και εις βάρος μας".
Κατά τον ίδιο, η πρόταση που θα καταθέσει αύριο στη συνάντηση είναι να βρεθεί κοινή συνιστώσα που θα οδηγήσει "σε μαζικές κινητοποιήσεις".
Στο μεταξύ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι επικεφαλής των προαναφερόμενων φορέων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις και θα θέσουν τις βάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, που θα γίνουν σε κοινές ημερομηνίες, τόσο σε τοπικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
Ακόμη, μεθαύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, η ΠΕΚ έχει καλέσει για ενημέρωση αγρότες και κτηνοτρόφους στην κεντρική πλατεία των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου αντίστοιχες συναντήσεις στην Ξάνθη έχουν προγραμματίσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων και στο Βόλο οι παράκτιοι αλιείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης