Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι δηλώνουν οι συνήγοροι των Π. Μαυρίκου και Π. Μουσσά μετά τις απολογίες των πελατών τους

Τι δηλώνουν οι συνήγοροι των Π. Μαυρίκου και Π. Μουσσά μετά τις απολογίες των πελατών τους
Αντισυνταγματική η απολογία χωρίς συνήγορο τονίζει ο Α. Κούγιας - Στο πλαίσιο του επαγγέλματός του όλες οι επαφές Μουσσά δηλώνει ο Σ. Κεχαγιόγλου
Αντισυνταγματική και παράνομη πρακτική χαρακτηρίζει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, το γεγονός ότι η απολογία του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, του οποίου την υπεράσπιση έχει αναλάβει, για την υπόθεση των εκβιασμών, χωρίς την παρουσία συνηγόρου ενώ ο συνήγορος του Π. Μουσσά, Σάκης Κεχαγιόγλου τόνισε ότι όλες οι επαφές του πελάτη του ήταν στο πλαίσιο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων και ούτε εκβίασε ούτε είχε πρόθεση να εκβιάσει κανέναν.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλ. Κούγια έχει ως εξής:
«Στο δικηγορικό μας γραφείο ανετέθη η υπεράσπιση του εκδότη των εφημερίδων «Ακρόπολη», «Ελληνικός Βορράς», «24 Ώρες», «Αθλητική Μέρα» και «Επικαιρότητα», ο οποίος όπως είναι γνωστό κατηγορείται για τα αδικήματα τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες 3 μέρες σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας, απευθύνθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ζήτησε να του χορηγηθεί άδεια για να παραστεί κατά την απολογία του εντολέως μας ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή.
Τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΔΣΑ απέρριψαν το αίτημα.
Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον 1ο Ειδικό Ανακριτή να αναβληθεί η απολογία και να οριστεί ημερομηνία κατά την οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα έχει αποφασίσει το τέλος της αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια αφού ο εντολέας μας έχει λευκό ποινικό μητρώο, όλη η επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι στην Ελλάδα, η κατοικία τόσο του ιδίου, όσο και της οικογενείας του είναι στην Ελλάδα και δεν είναι ύποπτος φυγής.
Ο κύριος ανακριτής απέρριψε το αίτημα αυτό και κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο εντολέας μας απολογείται αυτήν την στιγμή χωρίς συνήγορο υπερασπίσεως και σε μια υπόθεση στην οποία αντιμετωπίζει ποινή ισοβίου καθείρξεως.
Το δικηγορικό μας γραφείο καταγγέλλει αυτήν την αντισυνταγματική και παράνομη επιλογή, η οποία καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου καθεστώς της δίκαιας δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και το κυριότερο παραβαίνει το Σύνταγμα παραγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας
Ο κύριος Αλέξιος Κούγιας αρνήθηκε να δεχθεί να παραστεί στην απολογία, παρά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και να προσκομίσει εκ των υστέρων το γραμμάτιο παραστάσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του στον δίκαιο αγώνα».

Δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος υπεράσπισης του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μουσσά, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος τόνισε ότι όλες οι συνομιλίες και οι επαφές του πελάτη του έγιναν στα πλαίσια του επαγγέλματός του χωρίς ποτέ να διανοηθεί ή να αποπειραθεί να εκβιάσει οιονδήποτε.
Η δήλωση του κ. Κεχαγιόγλου έχει ως εξής:
«Ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας του εντολέως μου ζήτησα να μου χορηγηθεί άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να δυνηθώ να παρασταθώ στην απολογία του.
Το σχετικό αίτημα απερρίφθη από τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου.
Λυπούμαι διότι όντας υποχρεωμένος, αλλά και επιθυμώντας να στηρίξω τον αγώνα ύπαρξης και αξιοπρέπειας που εδώ και δύο μήνες περίπου δίνουν με αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση όλοι οι δικηγόροι της χώρας, δεν δύναμαι να εκτελέσω το υπερασπιστικό μου χρέος- σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον -προς τον εντολέα μου.
Οφείλω όμως για λογαριασμό του και εκ μέρους του να μεταφέρω την κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι είναι αθώος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Ο ίδιος απολογείται σήμερα επί της ουσίας ενώπιον του κ. Ανακριτού και παρέχει αναλυτικές εξηγήσεις για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα.
Επιγραμματικά και μόνο μου εζήτησε να τονίσω ότι όλες οι συνομιλίες και οι επαφές του έγιναν στα πλαίσια του επαγγέλματός του χωρίς ποτέ να διανοηθεί ή να αποπειραθεί να εκβιάσει οιονδήποτε αλλά και επιπλέον ότι ουδέποτε απείλησε συνομιλητή του και πολύ περισσότερο τα παιδιά τους. Θεωρεί ύψιστη συκοφαντία και διαστρέβλωση όσα λέγονται και γράφονται για αυτό το θέμα.
Τέλος, ελπίζω και εύχομαι οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι θα αποφανθούν για την τύχη του εντολέως μου να κρίνουν μόνο με βάση το υλικό της δικογραφίας και τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή, χωρίς να επηρεαστούν από το επικοινωνιακό βάρος της υπόθεσης και από τις πολιτικές προεκτάσεις και διαμάχες που ανέκυψαν εξαιτίας της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης