Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαμπίρας (πρόεδρος ΑΔΑΕ): Είμαστε απολύτως εκτεθειμένοι - Αν θέλετε να πείτε κάτι σημαντικό, δώστε το σε χαρτί

Ζαμπίρας (πρόεδρος ΑΔΑΕ): Είμαστε απολύτως εκτεθειμένοι - Αν θέλετε να πείτε κάτι σημαντικό, δώστε το σε χαρτί
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι δεν είναι διασφαλισμένο το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών
Τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, ο οποίος κατέθεσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της καταγγελίας του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων.
«Είμαστε εκτεθειμένοι, αν είναι να πεις κάτι σημαντικό, καλύτερα να το δώσεις γραπτώς» είπε συζητώντας με δημοσιογράφους μετά την λήξη της συνεδρίασης.
Όταν ξεκίνησε η συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης εξήγησε στην Επιτροπή τα γεγονότα λέγοντας πως «το τελευταίο διάστημα υπήρχαν προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ.
Δεχόταν μια απόρρητη κλήση και απαντούσαν ταυτόχρονα τα τηλεφωνικά κέντρα είτε της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του Ποταμιού.
Υπήρχαν επίσης συνακροάσεις άλλες φορές όχι μόνο με άλλα κόμματα αλλά και με άλλα γραφεία του ΚΚΕ στην Ελλάδα εκτός του κτηρίου του Περισσού.
Εμείς θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε βλάβη στον ΟΤΕ και αφού συνεχίσθηκε και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερώσαμε τους γραμματείς των άλλων κομμάτων που εμπλέκονταν και τους ζητήσαμε να κάνουν και αυτοί εάν το θεωρούν ανάλογες κινήσεις εντοπισμού του τι συμβαίνει.
Η εκτίμησή μας είναι ότι υπήρχε παρέμβαση τρίτου κέντρου που οργανώνει αυτά τα πράγματα».
Ο ίδιος τόνισε «πολιτικά θεωρούμε ότι μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η ΑΔΑΕ και ο ΟΤΕ και όσιοι εμπλέκονται θα πρέπει να δώσουν μια πειστική απάντηση.
Εμείς δεν ξέρουμε ποιο κέντρο είναι ούτε και να πούμε ότι συνέβαινε αυτό ή το άλλο».
Μάλιστα, απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΔΑΕ, ο κ. Παφίλης είπε «δεν ξέρω, εάν ο ΟΤΕ σας έχει δώσει τα τηλέφωνα που κρυβόντουσαν πίσω από αυτές τις κλήσεις».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας απάντησε πως «για να γίνει η άρση του απορρήτου θα πρέπει να υπάρξει βούλευμα ή εισαγγελική εντολή άρσης απορρήτου από τον εισαγγελέα που ερευνά και αυτός τις καταγγελίες.
Κάτι τέτοιο δεν έχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης