Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βαξεβάνης: Η οικογένεια Στουρνάρα επιτίθεται σε όποιον δημοσιογράφο περιγράφει τα έργα και ημέρες τους

Βαξεβάνης: Η οικογένεια Στουρνάρα επιτίθεται σε όποιον δημοσιογράφο περιγράφει τα έργα και ημέρες τους
Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα κατέθεσε μήνυση εις βάρος του κ. Βαξεβάνη
Για «"ομιλίες" σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα» κατηγορεί τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρα, ο Κώστας Βαξεβάνης σε δήλωσή του, επ' αφορμή της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του η Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα και με την οποία δήλωση είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να παρουσιαστεί στα δικαστήρια στις 12.00 το μεσημέρι.
«Η κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας, εκπροσωπώντας προφανώς τα ''οικογενειακά συμφέροντα'' τα οποία περιγράφονται στο Documento της Κυριακής, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου, ζητώντας την ενεργοποίηση του αυτοφώρου και τη σύλληψή μου.
Η οικογένεια Στουρνάρα φαίνεται πως συνδέεται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, όχι μόνο με γειτονικά οικόπεδα, φιλία και συγκατοίκηση στα δώματα της εξουσίας, αλλά και την ίδια τακτική.
Επιτίθεται σε όποιον δημοσιογράφο περιγράψει απλώς τα έργα και τις ημέρες τους» αναφέρει ο κ. Βαξεβάνης στη δήλωση του.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο κ. Στουρνάρας, «ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του ''Documento'', να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των ''ομιλιών'' σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει».
Αναφρόμενος στη μήνυμα που κατατέθηκε εις βάρος του η οικογένεια του κ. Στουρνάρας, ο δημοσιογράφος τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κάνουν δυο πράγματα, «να καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν.
Δεν μπορούν να διανοηθούν πως απλώνονται χέρια πάνω τους και τους ακουμπούν, αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους, μόνιμο φορέα της εξουσίας και τα συμφέροντά τους συμφέροντα της χώρας».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Η σύζυγος Στουρνάρα κατέθεσε μήνυση κατά του Βαξεβάνη - Θα εμφανιστεί αυτοβούλως στο αυτόφωρο

Στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Αιτία το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σύμφωνα με το οποίο Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίζεται, «να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των ομιλιών σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες».
Ο δημοσιογράφος αναμένεται να παραστεί οικειοθελώς το μεσημέρι στην Ευελπίδων.
Στη μήνυση απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης μέσω άρθρου του, στο οποίο αναφέρει ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του Documento , να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των «ομιλιών» σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει.
Η οικογένεια επέλεξε τη μήνυση και τη βία του αυτοφώρου».
Και προσθέτει πως «όποια μέθοδο και να επιλέξουν θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η κυρία Στουρνάρα, επί Υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό για «συνέδρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης