Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιδρυτής της Beat κατά ιδιοκτητών ταξί - «Νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν»

tags :
Ιδρυτής της Beat κατά ιδιοκτητών ταξί - «Νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν»
Μαίνεται η κόντρα Beat και ιδιοκτητών ταξί
Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και την εφαρμογή Beat, μετά την προκήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της Beat κατά του του προέδρου του ΣΑΤΑ, ο οποίος είχε καταγγείλει την εταιρεία για φοροδιαφυγή.
Η ΠΟΕΙΑΤΑ ζητά την άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις ελεγκτικές αρχές, για να δημιουργηθούν, όπως υποστηρίζει, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς, άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.
Η απάντηση ήρθε από τον ιδρυτή της Beat, Νίκος Δρανδάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει, μεταξύ άλλων:
«Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας;
Σε ποιά ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά του γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;».
Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Δρανδάκη:

«Το προεδρείο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτητών Tαξί ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας για την επόμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.
Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη στην οποία εκδικάζεται η αγωγή της BEAT εναντίον του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου για τις συκοφαντικές προσβολές του απέναντι στην εταιρεία και το πρόσωπό μου.
Υπενθυμίζω ότι μας έχει κατηγορήσει ως φοροφυγάδες, ότι κλέβουμε τα λεφτά των οδηγών ταξί και των πελατών μας και τα διοχετεύουμε σε φορολογικούς παραδείσους.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση.
Θα κάνουν συγκέντρωση στο χώρο των Δικαστηρίων, ενώ έχουν καλέσει και τον Υπουργό Μεταφορών να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ.
Η αγωγή που έχουμε κάνει απευθύνεται προσωπικά στον κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο και όχι με την θεσμική του ιδιότητα, και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον κλάδο συνολικά.
Όμως, η “κλειστή ομάδα” που διοικεί το συνδικαλιστικό όργανο έχει αποφασίσει να επιβάλλει σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς ταξί να χάσουν το μεροκάματό τους για να υπερασπιστούν τον κ. Λυμπερόπουλο σε μια εντελώς προσωπική του υπόθεση!
Αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας - μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον.
Για να μην μιλήσουμε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί καθημερινά για τις ανάγκες τους.
Η ανακοίνωση μαρτυρά φόβο.
Προφανώς, ο συγγραφέας της ανησυχεί για την έκβαση της δίκης και προσπαθεί να την επηρεάσει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα ολόκληρο τον κλάδο.
Είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς περιμένει ο γράφων να πετύχει με αυτή την κίνηση;
Δεν πιστεύει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
Και δεν σέβεται την ανεξαρτησία των Δικαστών;
Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν εμένα, ή τους μάρτυρες ή τους δικηγόρους μας, από το να παραστούν στη δίκη και να υποστηρίξουν τη θέση μας;
Σε ποιά ακριβώς εποχή έχουν μείνει τα μυαλά του γράφοντα για να πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά την ερχόμενη Πέμπτη;
Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, όλοι, με τις αποδείξεις της συκοφαντίας.
Και έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης