Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Δήμος Μυκόνου παίρνει μέτρα κατά της εγκληματικότητας

Ο Δήμος Μυκόνου παίρνει μέτρα κατά της εγκληματικότητας
Μέτρα κατά της εγκληματικότητας από τον Δήμο Μυκόνου
Σειρά μέτρων για την πάταξη της εγκληματικότητας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου, μετά και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι «παρ' όλες τις ενέργειες και τις διαμαρτυρίες που έχουμε διαχρονικά προβεί είναι γεγονός ότι η Μύκονος δεν έχει την απαιτούμενη αστυνόμευση δεδομένης και της τουριστικής αύξησης που παρατηρείται κάθε χρόνο στο νησί και για το λόγο αυτό ζητάμε συνεχώς επιπλέον αστυνόμευση, βοηθώντας ωστόσο σαν Δήμος την διαβίωση των υπαλλήλων των σωμάτων ασφαλείας παρέχοντας τους επιδόματα και δωρεάν διαμονή».
Πάντως, όπως είπε, φέτος στο νησί μετέβησαν ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας (ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ, Ασφάλεια κλπ) τα οποία συνδράμουν το έργο του Α.Τ. Μυκόνου.
Επίσης, έχει ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα με εξειδικευμένα στελέχη του στον τομέα της δίωξης ναρκωτικών. Όλα τα παραπάνω άτομα που στελεχώνουν τα κλιμάκια φιλοξενούνται δωρεάν με πρωτοβουλία και επιμέλεια της Δημοτικής Αρχής.
Μετά τη συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά μέτρων για την ενίσχυση της φύλαξης. Αναλυτικά, τονίστηκε:

Α. Η ανάγκη για μόνιμη κάλυψη όλων των θέσεων που προβλέπονται στα οργανογράμματα των Α.Τ. Μυκόνου και Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Β. Η αναγκαιότητα για άμεση αύξηση της οργανικής δύναμης, με τροποποίηση του οργανογράμματος του Α.Τ. Μυκόνου, με εκτίμηση των σημερινών συνθηκών του νησιού και την σύσταση Τμήματος Ασφαλείας, Τροχαίας και Τουριστικής Αστυνομίας.

Γ. Η ανάγκη για κατάρτιση από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στο νησί της Μυκόνου, 12 μήνες το χρόνο.

Δ. Η ανάγκη για παρουσία Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σταθερών πεζών περιπολιών ένστολων στον παραδοσιακό οικισμό την τουριστική περίοδο.

Ε. Η σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μυκόνου.

ΣΤ. Η αναγκαιότητα για προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία καμερών ασφαλείας στα κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου της Μυκόνου, στον παραδοσιακό οικισμό, στην πλατεία της Άνω Μεράς και το σύνολο των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Ζ. Την εξέταση της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας με τη νέα δημοτική περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης