Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μανιαδάκης για υπόθεση Novartis: Αποκάλυψε το διαμέρισμα όπου γίνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων

Μανιαδάκης για υπόθεση Novartis: Αποκάλυψε το διαμέρισμα όπου γίνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων
Ο κ. Μανιαδάκης επανέλαβε ότι οι εισαγγελείς στην προσπάθεια τους να του αποσπάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία για 10 πολιτικά πρόσωπα, του έλεγαν να μην φοβάται διότι θα εκλεγεί εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ
Με νέες αποκαλύψεις για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τους άλλους εισαγγελείς ξεκίνησε την κατάθεση του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής ο Νίκος Μανιαδάκης, λίγο μετά τις πέντε σήμερα 4/12 δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του.
O κ. Μανιαδάκης φέρεται να έδωσε την ακριβή διεύθυνση του διαμερίσματος κοντά στην οδό Μιχαλοκοπούλου που είχε ενοικιαστεί για να δίνουν καταθέσεις οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι οι εισαγγελείς στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, του έλεγαν να μην φοβάται διότι θα εκλεγεί εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης του έδειχναν υπουργικές αποφάσεις και υποστήριζαν ότι αποτελούν προϊόν πολιτικής συναλλαγής.
ΟΙ αποκαλύψεις του σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσαν τον σχολιασμό βουλευτών της ΝΔ.
Ο Θανάσης Πλεύρης φέρεται να σχολίασε ότι αυτά που έλεγαν οι εισαγγελείς του θύμιζαν τα όσα έλεγε πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να μπει κάποιος φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι τις εκλογές.
Το σχόλιο του Δημήτρη Μαρκόπουλου ότι μπορεί να ήταν ο Παύλος Πολάκης που έδινε τις οδηγίες στους εισαγγελείς, φέρεται να προκάλεσε την παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση (ΣΥΡΙΖΑ) που φέρεται να προειδοποίησε τον βουλευτή της ΝΔ να προσέχει γιατί διαφορετικά θα επιστρέψει ο Πολάκης.
Δεν τον έχετε μαζέψει ακόμα;
Συνεχίστε έτσι, φέρεται να απάντησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μανιαδάκη φέρεται να είπε ότι οι εισαγγελείς του είπαν ότι είχαν στοιχεία μέχρι και για το ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του σπιτιού του Άδωνι Γεωργιάδη.
Τον νουθετούσαν επίσης λέγοντας ότι πρέπει να είναι με το μέρος τους.
Ο Νίκος Μανιαδάκης επέμεινε στους ισχυρισμούς αυτούς λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με την κυρία Τουλουπάκη αλλά και με τους Δεστεμπασίδη και Μαραγγέλη.
Είπε επίσης  ότι έχει συνεργαστεί και με τον Παναγιώτη Κουρουπλή και με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μου είχε ζητήσει να μιλώ με την Τρόικα.
Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να διέψευσε ότι είχε απειλήσει τον Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο γραφείο του.
Κατά πληροφορίες ο Θανάσης Πλεύρης (ΝΔ) ρώτησε εκ νέου τον μάρτυρα αν οι εισαγγελείς τον πίεζαν λέγοντας του να μην φοβάται τους πολιτικούς επειδή δεν θα επανεκλεγούν και θα πάνε φυλακή.
Εκείνος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν φάνηκε να το αρνείται.
Φέρεται να είπε ότι αυτό έγιναν όταν ήρθε η δικογραφία στη Βουλή και βγήκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα τους.
Τότε σύμφωνα με τον Νίκο Μανιαδάκη  οι εισαγγελείς έλεγαν ότι μάρτυρες δεν πρέπει να φοβούνται διότι το κυβερνών κόμμα θα εκλέγονταν εκ νέου και εκείνοι θα είχαν προσωπικό όφελος.
Ο ίδιος φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι όσα γράφονταν στα ΜΜΕ ήταν πληροφορίες που είχε μόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς. 
Το γεγονός αυτό σημαίνει κατά τον ίδιο ότι υπήρχαν διαρροές από την εισαγγελία προς  τα μέσα και ότι οι μάρτυρες άλλαζαν καταθέσεις και προφανώς ενημερώνονταν από τους εισαγγελείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) επέμεινε να ρωτά τον Νίκο Μανιαδάκη αν απειλήθηκε από τον Στουρνάρα. 
Φέρεται να επικαλέστηκε προς τούτο τα όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς ότι δηλαδή ο διοικητής της ΤτΕ του είπε ότι σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα πέσει και θα τους λιώσουμε τους εισαγγελείς.
Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι έχει γίνει τέτοια συζήτηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Πρόσθεσε επίσης ότι με τον Στουρνάρα συναντιέται από δεκαοκτώ χρόνων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας αντέδρασε καλώντας τον βουλευτή να απαντήσει που το γνωρίζει εκείνος και αν ήταν μπροστά στη συζήτηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης