Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσουνάμι ακολούθησε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Τσουνάμι ακολούθησε τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη
Το τσουνάμι εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκλιση του νερού της θάλασσας 20 λεπτά περίπου μετά την εκδήλωση του σεισμού
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρα Κρήτης το Σάββατο 2/5/2020 στις 15:51 προκάλεσε tsunami μικρής έντασης στα νότια παράλια της Κρήτης και στη νήσο Χρυσή, όπως δήλωσαν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας και ο Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος,Πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποιήσης για Τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το tsunami εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκλιση του νερού της θάλασσας 20 λεπτά περίπου μετά την εκδήλωση του σεισμού, φαινόμενο που επαναλήφθηκε 3-4 φορές σύμφωνα με τη μαρτυρία του μεταπτυχιακού φοιτητή του ΠΜΣ «Στρατηγικες Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» και αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Ροβυθάκη Εμμανουήλ.
Η μεταβολή στη στάθμη της θάλασσας ήταν περίπου μισό μέτρο.

Image

Πρόκειται για ακριβή επανάληψη του φαινομένου που εκδηλώθηκε την 1.7.2009 στην ίδια περιοχή με σεισμό μεγέθους 6,4 και ακριβώς παρόμοιο τοπικό τσουνάμι.

Image
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης