Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: Λέμε όχι στον διαδικτυακό διασυρμό των συναδέλφων

ΕΣΗΕΑ: Λέμε όχι στον διαδικτυακό διασυρμό των συναδέλφων
ΕΣΗΕΑ υπέρ Μάνδρου
Υπέρ της Ιωάννας Μάνδρου τάχθηκε η ΕΣΗΕΑ, μετά το πρόσφατο ζήτημα που προέκυψε για τις δηλώσεις της για τη Μάγδα Φύσσα.
Η Ιωάννα Μάνδρου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων ότι η Μάδγα Φύσσα είναι "μια γυναίκα μη διανοουμένη από το Πέραμα" με "άντρα που δούλευε στη χάση και στη φέξη" που όμως "ήταν περιποιημένη" και "ήταν κόσμια".
"Σε τέτοια κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές" σχολίασε η Ιωάννα Μάνδρου.
Εν συνεχεία, η ίδια αποσαφήνισε πως δεν είχε ως πρόθεση να θίξει την κ. Φύσσα.
Το σχόλιό της ωστόσο προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις στα μέσα δικτύωσης και όχι μόνο, με τον δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη, να αναφέρει μεταξύ άλλων πως "οι γυναίκες των περιοχών μας είναι ευπρεπείς, καλοντυμένες, εργάζονται με φιλοτιμία και αξιοπρέπεια, είναι άξιες μητέρες, εκφράζουν μεστό λόγο, ενώ ζητούν συγγνώμη όταν κάνουν κάποιο λάθος".

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα διαδικτυακού κανιβαλισμού, που αντί να κρίνουν, διασύρουν συναδέλφους και απειλούν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Τα ανησυχητικά αυτά φαινόμενα εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε βάρος της συνάδελφου Ιωάννας Μάνδρου, που υπηρετεί ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπορτάζ επί 35 χρόνια.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η συνάδελφος δεν είχε πρόθεση- όπως και η ίδια επανειλημμένως τόνισε- να θίξει σε καμία των περιπτώσεων τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Αντίθετα, με τον δικό της τρόπο, την εκθείασε σ’ όλη τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για τη δύναμη, το κουράγιο και τη μαχητικότητά της. Η κριτική ακόμη και η πιο αυστηρή είναι θεμιτή.

Οι δημοσιογράφοι, όπως κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις, κρινόμαστε και εμείς από τους πολίτες. Άλλο όμως η κριτική, ακόμη και η πιο αυστηρή, κι άλλο ο διαδικτυακός κανιβαλισμός, που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες, ενώ μερικές φορές θέτει σε κίνδυνο την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης, υπονομεύοντας μία από τις βασικές αρχές και προϋποθέσεις της δημοκρατικής διαδικασίας, όπως η έντονη αλλά γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων και όχι η πολεμική χωρίς όρια και αρχές".

Η τοποθέτηση της δημοσιογράφου μέσω social media:
"Λοιπόν. Ας αφήσουμε τη λάσπη και τα fake news. Ανήκω σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή έχω δώσει δημοσιογραφικές μάχες για τη δίωξη της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Και με τα γραπτά μου και με τη δημόσια παρουςία μου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και έχω αγωνιστεί σκληρά στη ζωή μου.

Εχω αγωνιστεί ως δημοσιογράφος για το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Η αλητεία έχει και όρια της.

Δεν προέβην σε κανένα κοινωνικό η άλλο διαχωρισμό για τη μητέρα Φύσσα στην οποία δημόσια και κατ επανάληψη έχω εκφράσει το σεβασμό μου, όπως έκανα και σήμερα το πρωί. Μίλησα για την εμφάνιση της για να καταδείξω το συγκροτημένο της προσωπικότητά της και επαίνεσα δημόσια την παρουςία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου. Αλλού αυτά. Οχι σε μένα. Η αλητεία και η εκτόξευση λάσπης σε μένα δεν πιάνουν. Αλλού παιδιά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης