Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες της επετείου του Γρηγορόπουλου

ΑΔΕΔΥ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες της επετείου του Γρηγορόπουλου
Βίαιες οι προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία σε εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων
Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι όσοι συνελήφθησαν σήμερα (6/12) μέρα επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως καταγγέλλει τον « αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω».
«Πριν από λίγη ώρα υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Μεταξύ αυτών μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι σωματείων, δημοτικοί  και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρατούνται σε άθλιες, υγειονομικά, συνθήκες.
 
Η αστυνομία εμπόδισε οργανώσεις να καταθέσουν λουλούδια

Νωρίτερα άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών παρεμποδίστηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η ίδια Κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης