Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Novartis: Χωρίς δικαίωμα ερώτησης η εισαγγελέας Θεοδώρου - Καταθέτουν Βενιζέλος και Λοβέρδος

Novartis: Χωρίς δικαίωμα ερώτησης η εισαγγελέας Θεοδώρου - Καταθέτουν Βενιζέλος και Λοβέρδος
«Ξεμπλοκάρισε» η όλη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων που είχε ανασταλεί μέχρι την έκδοση του επίμαχου βουλεύματος
Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με βούλευμα οριακής πλειοψηφίας αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου στο στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.
Όταν είχε ανακύψει το εν λόγω ζήτημα η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Β. Θεοδώρου είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο εισαγγελεύς σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.
Το Δικαστικό Συμβούλιο, με το εν λόγω βούλευμά του, αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία 3-2 ότι ο εισαγγελέας δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, αλλά έχει υποχρέωση να παρίσταται.

Συνέχεια στις ανακρίσεις με Βενιζέλο και Λοβέρδο

Παράλληλα, όμως «ξεμπλοκάρισε» η όλη διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων που είχε ανασταλεί μέχρι την έκδοση του επίμαχου βουλεύματος.
Αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) θα προσέλθει να καταθέσει ενώπιον της αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) θα προσέλθει να καταθέσει η ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Το «δια ταύτα» του βουλεύματος

«Ο παρευρισκόμενος εισαγγελέας κατά τη διενέργεια του ανακριτικού έργου, όπως συγκεκριμένα κατά την ανακριτική πράξη της εξέτασης μάρτυρα, δεν έχει τη δικονομική ευχέρεια, να υποβάλλει ερωτήσεις σ’ αυτόν, είτε ευθέως είτε δια μέσου του ανακριτή ή σε κάθε περίπτωση να ζητήσει μέσω του ανακριτή να παράσχει ο μάρτυρας διευκρινίσεις επί του περιεχομένου της κατάθεσής του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης