Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ENOTHTA στριμώχνει τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ μετά τις καταγγελίες του για «μπραβιλίκια» εργοδοτών

Η ENOTHTA στριμώχνει τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ μετά τις καταγγελίες του για «μπραβιλίκια» εργοδοτών
Καλεί τον κ. Καραγεωργόπουλο να προσκομίσει τα στοιχεία που έχει - Η «σπαρταριστή» επιστολή και η μηνυτήρια αναφορά
Μετά τις αποκαλύψεις του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ότι διαθέτει στοιχεία (επί τέσσερα χρόνια) για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους, αλλά και την ομολογία του ότι διαθέτει 22.000! καταγγελίες για την ίδια μέθοδο υφαρπαγής του βοηθήματος της Πολιτείας λόγω κορωνοϊού η παράταξη της ΓΣΕΕ ’’ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής’’ κατέθεσε σήμερα 28/12/2020 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΣΕ σύμφωνα με δηλώσεις του(26/11/2020) διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού από Super Markets τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων από την Ελληνική Δικαιοσύνη».
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ζητά διερευνηθεί αν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει σχετικές καταγγελίες όλα αυτά τα έτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και κοινοποιεί την μηνυτήρια αναφορά στον Υπουργό Εργασίας ζητώντας τη συνεργασία του για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Ταυτόχρονα απέστειλε επιστολή προς το τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη Διοίκησης της ΓΣΕΕ η οποία έχει ως εξής:

κ. Καραγεωργόπουλε,

Με αφορμή την έκδοση δελτίου τύπου (22.12.2020) της παράταξης μας: ’’ENOTHTA δύναμη ευθύνης και προοπτικής’’ αναφορικά με τις καταγγελίες σας σε τηλεοπτική εκπομπή (για την κλοπή του Δώρου Χριστουγέννων εργαζομένων από εργοδότες και μπράβους) και τη θέση μας ότι τέτοιες σοβαρές υποθέσεις πρέπει να τεθούν υπ’ όψιν του κ. Εισαγγελέα με στόχο να αποκαλυφθούν οι συγκεκριμένοι εργοδότες για τις παράνομες πράξεις τους, ΕΣΕΙΣ προχωρήσατε σε μια πρωτοφανή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, την ίδια μέρα, καταγγέλλοντας όχι φυσικά τους εργοδότες αλλά αυτούς (δηλαδή την ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’) που συντάσσονται με την άποψη ότι τέτοιες παράνομες πρακτικές πρέπει αν οδηγούνται στη δικαιοσύνη και να τιμωρούνται παραδειγματικά.
Φτάσατε στο τελευταίο σκαλοπάτι της γελοιότητας για μία ακόμη φορά!
Αντί να απαντηθεί η καταγγελία μας για συγκάλυψη αυτών των εργοδοτών που παρανομούν από εσάς και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εσείς προχωρήσατε σε ανάρτηση με την οποία λέτε ότι εμείς είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο των κακών εργοδοτών, εργολάβων και καλόπαιδων (μπράβων)!!
Στη συνέχεια προχωρήσατε ακόμη πιο κάτω λέγοντας ότι εμείς λειτουργούμε κατ’ εντολή των μπράβων με σκοπό να αντλήσουμε στοιχεία για λογαριασμό των εργολάβων, οι οποίοι μας δίνουν εντολές προκειμένου να αποκαλυφθούν οι καταγγέλλοντες!!!
Για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, φυσικά, θα δώσετε λόγο στο ακροατήριο.
Όμως με αφορμή αυτών των καταγγελιών σας ανατρέξαμε σε σειρά συνεντεύξεων και δηλώσεων σας, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια.
Οι παρεμβάσεις σας ήταν πραγματικά συγκλονιστικές!
Η αποδοχή των παρεμβάσεων σας από την κοινωνία ακόμη πιο συγκλονιστική!
Έσπασαν τα ταμεία! αφού οι προβολές μέσω π.χ. YOUTUBE κυμάνθηκαν από 4 έως 12!! Αυτή η απήχηση δείχνει και την αποστροφή των εργαζομένων τόσο σε εσάς όσο και σε αυτούς που σας επέλεξαν να παριστάνετε τον εκπρόσωπο τύπου της ΓΣΕΕ.
Ας πάμε όμως στα πιο σοβαρά: Εκτός από τις σοβαρές καταγγελίες που κάνατε στις 22 Δεκεμβρίου στον Αντένα για την κλοπή του Δώρου Χριστουγέννων εργαζομένων από εργοδότες και μπράβους (κάτι τέτοιες καταγγελίες εξάλλου κάνετε κάθε Δεκέμβριο επί 6 συνεχόμενα χρόνια) δώσατε συνέντευξη (Δεκέμβριο 2018) στον τηλεοπτικό σταθμό Superb TV παρουσία του Προέδρου Εμπόρων Πάτρας κ. Δημ. Παλούμπη.
Σε αυτή την τηλεοπτική σας εμφάνιση (που σημειώνουμε ότι δεν φορούσατε μαύρα γυαλιά) δηλώσατε ότι έχετε επώνυμες καταγγελίες για κλοπή του Δώρου Χριστουγέννων μέσω φουσκωτών, από Εργολαβικές Εταιρίες, αλυσίδες καφέ, αλυσίδες εστιατορίων, εμπορικά κατ/τα, ζαχαροπλαστεία και Super Market.
Μετά την καταγγελία σας είπατε ότι κάποια τέτοια περιστατικά έχετε αναφέρει στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία όμως τηρεί σιγή ιχθύος. Τότε σας ρωτά ο Πρόεδρος των Εμπόρων: Γιατί στην Επιθεώρηση Εργασίας; Τέτοιες πράξεις είναι ποινικό αδίκημα, κλοπή και εκβιασμός και πρέπει να παρέμβει η Αστυνομία και ο Εισαγγελέας!
Τότε λοιπόν έρχεται η απάντηση σας ως κεραμίδα!!
’’Σ’ αυτές τις περιπτώσεις παίρνω τηλέφωνο τους εργοδότες, τους λέω ότι ξέρω τι έκανεςκαι τους ζητώ να κάνουν κάτι και να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι το δώρο τους’’.
Απίστευτο κι όμως αληθινό!!
Και συμπληρώνετε πιο κάτω: ’’Έχουμε τον τρόπο να τους οδηγούμε στον σωστό δρόμο!! αν δεν συμμορφωθούν…’’ Δηλαδή έχουμε έναν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο (που προφανώς λειτουργεί εν αγνοία ακόμη και αυτών που υποτίθεται ότι εκφράζει στη ΓΣΕΕ) που αποκρύπτει αυτές τις εκατοντάδες επώνυμες καταγγελίες από την αστυνομία και τον Εισαγγελέα, αρνείται να κατονομάσει τους παράνομους εργοδότες και να τους οδηγήσει προς παραδειγματισμό στη Δικαιοσύνη και διαπραγματεύεται απευθείας μαζί τους με πρακτικές που θυμίζουν νύχτα!
Απόδειξη αυτής της προσωπικής σας πολιτικής, που συμπαρασύρει δυστυχώς και τους συναδέλφους σας στη ΓΣΕΕ, είναι ότι ουδέποτε συζητήθηκαν σε ολομέλεια της ΓΣΕΕ όλα αυτά, όπως και ουδέποτε αναδείχθηκαν αφού η μόνη παρέμβαση μέχρι σήμερα της ΓΣΕΕ ήταν η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους και η εξασφάλιση αυτής της καταβολής.
Η γελοιότητα όμως δεν σταματά εδώ: Πριν ένα μήνα εμφανισθήκατε στο attica TV και δηλώσατε ότι έχετε 22.000!! καταγγελίες από εργαζόμενους που οι εργοδότες με παρουσία φουσκωτών κλέβουν και το μηνιαίο βοήθημα της πολιτείας λόγω κορωνοϊού!! Ότ αν ρωτηθήκατε: ’’εσείς τι κάνετε για όλο αυτό; ’’ απαντήσατε ότι: ’’σπάω την ομερτάκαι προωθώ τις καταγγελίες στα συνδικάτα γιατί η πολιτεία δεν τις εξετάζει και γι’ αυτό το λόγο δεν τις προωθούμε’’.
Αλήθεια;;
Ζητάμε να μας επιδείξετε μερικές επιστολές σας, για την κλοπή του βοηθήματος, προς τα συνδικάτα! Η θεατρική παράσταση όμως συνεχίζεται με επιτυχία.
Στο κάναλι Ε (2017) κάνοντας πάλι τις ίδιες καταγγελίες στον κ. Ευαγγελάτο λέτε:’’προσπαθούμε να καταθέσουμε τα στοιχεία των καταγγελιών αλλά οι αρχές δεν μας καλούν…».
Σταχυολογώντας τις παρόλες σας στα διάφορα κανάλια ξεχωρίζουμε: ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 (26/11/2020) δήλωση σας ότι έχετε επώνυμες καταγγελίες για συγκεκριμένα Supermarket ότι αποκρύπτουν από τον ΕΟΔΥ κρούσματα με κορωνοϊό!!! Δηλαδή, εν γνώσει σας καλύπτετε τα Supermarket σε βάρος της υγείας όλων μας.Εκτός α ν κάνατε απευθείας συνομιλίες με τους εργοδότες αυτούς και το θέμα διευθετήθηκε!!
Τέλος είστε ο μόνος που κατέχει τρομακτικά στοιχεία για την ανεργία όταν στις 22/7/2020στον σταθμό Radionorth αποκαλύψατε ότι το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας είχαμε 500.000!! απολύσεις βγάζοντας άχρηστο το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!
Όμως οι θεατρικές παραστάσεις δεν έχουν πια θεατές!!Είστε ο γνήσιος εκφραστής, ενός συνδικαλιστικού λόγου που προκαλεί αηδία και αποστροφή. 
Αν εξακολουθούν να σας ανέχονται κάποιοι λίγοι στη ΓΣΕΕ Εμείς δεν σε ανεχόμαστε!
Για όλα όσα γράφεις, υποκρύπτεις και καλύπτεις θα έρθουν στο φως και στη δικαιοσύνη».

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


1) Του Αναστάσιου Γκιάτη του Σπυρίδωνος, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους αρ. 23.

2) Του Εμμανουήλ Αγγελάκη του Μύρωνα, κατοίκου Αθηνών, οδός Τρικάλων αρ.  14-16.

ΚΑΤΑ

Παντός υπαιτίου.


Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,

Τυγχάνουμε μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ ως εκπρόσωποι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ». 

Την 22-12-2020 παρακολουθήσαμε την πρωινή εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό ANT-1. Ένας εκ των συμμετασχόντων στην εκπομπή ήταν ο Δημήτριος Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ,  ο οποίος κατήγγειλε δημόσια το εξής φαινόμενο : Ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη φέτος εκατοντάδες καταγγελίες στο Κέντρο από εργαζομένους, ανώνυμες αλλά και επώνυμες, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες απαίτησαν από εργαζομένους τους να επιστρέψουν σε αυτούς το δώρο Χριστουγέννων, που τους είχαν λίγο προηγουμένως εμβάσει τραπεζικά καθώς και την αναλογία της ειδικής αποζημίωσης, που κατέβαλε το κράτος σε όσους εργαζόμενους τελούσαν σε αναστολή λόγω του covid-19 και ότι μάλιστα έστειλαν τους εργαζόμενούς τους συνοδεία «καλόπαιδων», όπως επί λέξει ανέφερε (κατά το κοινώς λεγόμενο «μπράβων») στις τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι εκείνοι θα προέβαιναν στην ανάληψη των πιο πάνω ποσών από τους λογαριασμούς τους και ότι θα τα επέστρεφαν μετρητοίς στους εργοδότες!!!  
Μάλιστα ο κ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε στην πιο πάνω εκπομπή ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο αλλά (επί λέξει) «καταγράφεται για 4η συνεχή χρονιά»!!
Με άλλα λόγια ο κ. Καραγεωργόπουλος δήλωσε κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι η ΓΣΕΕ διαθέτει στην κατοχή της στοιχεία (ανώνυμες αλλά και επώνυμες καταγγελίες) που αποδεικνύουν την τέλεση της πιο πάνω εγκληματικής πράξης και μάλιστα έχει στοιχεία για δεκάδες ή και εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις! 
Τα περιγραφόμενα ανωτέρω συνιστούν προδήλως ιδιαίτερης κοινωνικοηθικής απαξίας εγκλήματα και δη κατά εργαζομένων και θεωρούμε αδιανόητο να πληροφορείται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα σήμερα από την τηλεόραση ότι αυτά συμβαίνουν εδώ και 4 χρόνια και ότι η ΓΣΕΕ (που εκ του καταστατικού της αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων) γνωρίζει αυτά με ονοματεπώνυμα και λεπτομέρειες. Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθεί εάν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει   τις σχετικές καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση της στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Περαιτέρω, ο ανωτέρω Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του την 26-11-2020 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ Πάτρας 89.4» διαθέτει στοιχεία για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζομένους σε super markets από τους εργοδότες. Είναι προφανές ότι και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να διερευνηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

                               
                                 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
                                               ΖΗΤΟΥΜΕ

Να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα για τα ως άνω καταγγελλόμενα από τον κ. Καραγεωργόπουλο, να κληθεί ούτος και κάθε τυχόν άλλος αρμόδιος να παραδώσει όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την περιγραφόμενη ως άνω εγκληματική συμπεριφορά εργοδοτών και αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020 προκειμένου για την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπαιτίου  για τις παραπάνω περιγραφόμενες πράξεις, που διώκονται αυτεπαγγέλτως.
Να κληθεί ο ανωτέρω να παραδώσει όσα στοιχεία διαθέτει κατά δήλωσή του σχετικά με την άνω περίπτωση απόκρυψης κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζομένους σε super markets και εν γένει
Να διενεργηθούν τα νόμιμα.
Προσκομίζουμε σε usb-stick οπτικοακουστικό υλικό των ως άνω δηλώσεων τόσο στην ως άνω τηλεοπτική εκπομπή όσο και στο ως άνω ραδιοφωνικό πρόγραμμα  (ΣΥΝ. ΣΧΕΤ. 1).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης