Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων

Ωραιόκαστρο: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη στην υπόθεση της επίθεσης που έγινε το περασμένο Σάββατο (26/12) σε δομή ανηλίκων της Εκκλησίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης 
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη στην υπόθεση της επίθεσης που έγινε το περασμένο Σάββατο (26/12) σε δομή ανηλίκων της Εκκλησίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδια για θέματα ρατσιστικής βίας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ παράλληλα διαβίβασε και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews:

Πατέρας και γιος πίσω από το ρατσιστικό επεισόδιο στη δομή ανήλικων μεταναστών

Πατέρας και γιος ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στο επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (26.12) στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο πατέρας κρατείται ενώ ο ανήλικος γιος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.
Η δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τη, Θοδωρής Καραγιάννης, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (26.12) έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα, και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.
Την καταγγελία ερευνά το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ όπως είπε ο κ. Καραγιάννης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία καθώς «οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης