Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Ανοίγει ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς

Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Ανοίγει ειδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς
Το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για δειγματοληπτικά covid τεστ σε εκπαιδευτικούς, που δεν θα αφορά όμως και στους μαθητές
Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι στο μέτωπο της πανδημίας επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, εκτιμώντας ότι το «τείχος ανοσίας» στον κορωνοϊό που θα χτιστεί με την πρόοδο των εμβολιασμών έχει ως ορίζοντα το καλοκαίρι.
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μη «χαλαρώσουμε», αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από τη Δευτέρα 11/1 και ενημέρωσε για το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για δειγματοληπτικά covid τεστ σε εκπαιδευτικούς, που δεν θα αφορά όμως και στους μαθητές.
Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στην ΕΡΤ, «θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπου θα μπορούν να γραφτούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς».
Πρόκειται για κάτι ανάλογο με το testing.gov.gr, όπου όμως, όπως είπε, δηλώνουν λιγότεροι, κυρίως στην επαρχία και δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 12 χιλιάδων ημερησίως διαγνωστικών τεστ που υπάρχει η δυνατότητα.

Για τον εμβολιασμό

Οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό, θα ξεκινήσουν με ηλικιακή προτεραιότητα σημείωσε και ευχήθηκε στις 11 Ιανουαρίου που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα να σπεύσουν να δηλώσουν όλοι, καθώς όπως ανέφερε, φαίνεται να έχουν πειστεί ήδη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Πρόσθεσε δε ότι έως τις 15 Φεβρουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος εμβολιασμός σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε και στη χώρα μας είπε πως «φαίνεται να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα, το παρατηρούμε, συνεχίζουμε και στα εργαστήρια τη συνεργασία για να δούμε εαν εντοπίσουμε και άλλα τέτοια στελέχη του ιού στη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης