Κοινωνία

Κοντοζαμάνης (αν. Υπουργός Υγείας): Διασφαλισμένη η δεύτερη δόση για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί

Κοντοζαμάνης (αν. Υπουργός Υγείας):  Διασφαλισμένη η δεύτερη δόση για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ποσότητες προκειμένου να διασφαλιστεί και η δεύτερη δόση, όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί στη χώρα μας με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της covid -19, έδωσε κατά την ενημέρωση για την πανδημία την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση στις αποστολές εμβολίων από την παρασκευάστρια εταιρεία προς στις χώρες της Ε.Ε.

Έως 15 Φεβρουαρίου

«Έχουμε τις ποσότητες για να διασφαλίσουμε τη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί», απάντησε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία για παροδική μείωση των παραδόσεων μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου.

Προγραμματισμός

Όμως όπως έσπευσε να διευκρινίσει «η καθυστέρηση αυτή θα αντισταθμιστεί με αύξηση των ποσοτήτων από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά».
Η ίδια η εταιρεία λέει ότι η εξέλιξη αυτή αν και θα επηρεάσει προσωρινά τις αποστολές στο τέλος του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, θα προσφέρει σημαντική αύξηση στη διαθεσιμότητα δόσεων στο τέλος του Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης