Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Δεν τελείωσε ο κίνδυνος του κορωνοϊού – Δεν είναι δεδομένα τα βήματα εμπρός

Εξαδάκτυλος: Δεν τελείωσε ο κίνδυνος του κορωνοϊού – Δεν είναι δεδομένα τα βήματα εμπρός
Αν χρειαστεί, θα πάμε άμεσα σε lockdown υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένα τα βήματα εμπρός καθώς η επιδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι εάν χρειαστεί, θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα ένα νέο lockdown.
«Δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι κάθε εβδομάδα θα κάνουμε και ένα βήμα.
Επίσης δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε εβδομάδα τα βήματα θα είναι προς τα μπροστά.
Μπορεί να υπάρξουν και στάσεις, και βήματα προς όπισθεν.
Έχουμε ένα παράθυρο που εκμεταλλευόμαστε, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, δεν τον έχουμε αφήσει πίσω μας, είναι δίπλα μας είναι και μπροστά μας» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Δεν έχει τελειώσει ο κίνδυνος

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις ο κ.Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι «εξετάζουμε να ανοίξουν και τα χιονοδρομικά κέντρα, και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ».
«Αλλά δεν είμαστε ακόμα σε φάση όπου ο κίνδυνος τελείωσε και όλοι ένας ένας θα βγούμε από τα μέτρα και θα επανέλθουμε εκεί που ήμασταν στις 28 Απρίλιου 2020…
Είμαστε σε διαφορετική φάση.
Έχουμε πάνω από 300 νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για πρώτη φορά είδαμε κάτω από 20 νεκρούς, έχουμε ανθρώπους που νοσηλεύονται, έχουμε περίοδο έξαρσης λοιμώξεων, έχουμε μια μετάλλαξη με προειδοποίηση από τον ΠΟΥ...
Ενδεχομένως να πρέπει να κάνουμε μια στάση να σταθεροποιηθούμε, να βελτιωθεί κι άλλο η κατάσταση για να προχωρήσουμε με πολύ σίγουρο τρόπο» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δεν έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολίων

Όσον αφορά τον εμβολιασμό ο κ.Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «δεν έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολίων να εμβολιάσουμε».
«Πέραν των γιατρών του δημοσίου και των μεγάλων νοσηλευτηρίων του ιδιωτικού τομέα, οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα εμβολιαστούν πολύ αργά, ενώ είναι στην πρώτη γραμμή.
Σαν χώρα με 20.000 ιατρεία θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από 2 εκατ. εμβόλια το μήνα που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης