Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταδικάζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την επίθεση σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης όπου διαμένει δικαστής

Καταδικάζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την επίθεση σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης όπου διαμένει δικαστής
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Καταδικάζει απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση στην κατοικία Εφέτη Θεσσαλονίκης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Με αφορμή την επίθεση με μπογιές και τρικάκια σε πολυκατοικία όπου διαμένει δικαστικός λειτουργός στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τονίζει ότι «τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες που στοχεύουν στον εκφοβισμό του συνόλου του δικαστικού σώματος, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να αποτελούν το μόνιμο άλλοθι για την περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».
« Η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει τις συνθήκες για την ασφαλή άσκηση των καθηκόντων δικαστών και εισαγγελέων», καταλήγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων .
Σημειώνεται ότι μπογιές και τρικάκια έριξαν το βράδυ της Παρασκευής 22/1 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένει δικαστικός.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ατόμων, που εντοπίστηκαν στην περιοχή, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.
Πάντως, η επίθεση, σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης