Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μιχαηλίδου: Παράταση των επιδομάτων στέγασης και παιδιού για 3 μηνες

Μιχαηλίδου: Παράταση των επιδομάτων στέγασης και παιδιού για 3 μηνες
Τη Δευτέρα 25/1 θα έχει ολοκληρωθεί το 90% της διαδικασίας εμβολιασμού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Την παράταση των προνοιακών επιδομάτων κατά τρεις μήνες χωρίς να απαιτείται η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, ανακοίνωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι τα επιδόματα αυτά αφορούν στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα στέγασης και το επίδομα παιδιού καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε δημόσιες υπηρεσίες.

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα εμβολιασμού υπογράμμισε πως οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα και εκτίμησε πως τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί το 90% της διαδικασίας στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα.
Αποκάλυψε, ωστόσο, πως το 40% των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στις δομές δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και καταβάλλονται προσπάθειες, μέσω της ενημέρωσης, να μεταπειστούν κάποιοι από αυτούς.Επανέλαβε πως εξετάζονται οι τρόποι για να διευκολυνθούν όσοι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και δεν φιλοξενούνται σε δομές, προκειμένου να εμβολιαστούν.
Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει η σκέψη για τροποποίηση των νομοθετικών διατάξεων σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε πως έχουν δικαίωμα στην αναδοχή παιδιού, εφόσον συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Ωστόσο, δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, καθώς αποτελεί προϋπόθεση η τέλεση γάμου, η οποία με τη σημερινή νομοθεσία δεν επιτρέπεται στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης