Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με 37 επιχειρήσεις καθαριότητας αλλάζουν οι γειτονιές της Αθήνας - Μπακογιάννης: Δεν πήγαινε άλλο

Με 37 επιχειρήσεις καθαριότητας αλλάζουν οι γειτονιές της Αθήνας - Μπακογιάννης: Δεν πήγαινε άλλο
"Πήγαμε στη γραμμή της δυναμικής παρέμβασης στο σύνολο της πόλης, σε ολόκληρες γειτονιές. Και όπως όλα δείχνουν, το στοίχημα το κερδίζουμε", σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάνης

Στην στρατηγική των συνολικών παρεμβάσεων καθαρισμού, που ήδη έχει καταγράψει σημαντικό αποτέλεσμα και υιοθετείται μόνιμα, κινείται για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων.
Εδώ και πολλά χρόνια, η Αθήνα ήταν αντιμέτωπη με τα παράπονα κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών, για την καθαριότητα. Όπως σε κάθε πρωτεύουσα του κόσμου, αποτελεί ζητούμενο και αντικείμενο της προσπάθειας κάθε δήμου, ώστε να προκύψουν οι πρακτικές εκείνες που θα είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές.
Έτσι, μέχρι σήμερα, μέσα σε 12 μήνες, έχουν γίνει 37 μεγάλες επιχειρήσεις, στον αντίστοιχο αριθμό περιοχών, που έχουν αλλάξει την εικόνα σε δεκάδες γειτονιές της πόλης.

Μπακογιάννης: Το στοίχημα το κερδίζουμε

«Δεν πήγαινε άλλο και το βλέπαμε όλοι μας τόσα χρόνια», εξηγεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
«Τους ανθρώπους τους έχουμε, τον εξοπλισμό τον ανανεώνουμε. Έπρεπε, πάση θυσία, να βρούμε άλλο τρόπο που καθαρίζουμε την Αθήνα. Έπρεπε να σχεδιάσουμε από το μηδέν την καθαριότητα στην πόλη, με την αποφυγή ενός λάθους: Να μην την καθαρίζουμε αποσπασματικά, χωρίς πρόγραμμα, φοβικά. Περάσαμε απέναντι. Πήγαμε στη γραμμή της δυναμικής παρέμβασης στο σύνολο της πόλης, σε ολόκληρες γειτονιές. Και όπως όλα δείχνουν, το στοίχημα το κερδίζουμε», τονίζει ο κ. Μπακογιάνης.
Προσθέτει πως «έχουμε πολλή δουλειά αλλά τώρα ξέρουμε πώς να την κάνουμε για να αποδώσει το αποτέλεσμα που θέλουν όλες οι Αθηναίες και όλοι οι Αθηναίοι».

Οι Κυριακές της καθαριότητας

Οι Κυριακές αφιερώθηκαν στην σάρωση ολόκληρων περιοχών, δηλαδή, δεκάδες εργαζόμενοι της καθαριότητας, συγκεντρώνονται σε μία περιοχή και πλένουν με καυτό νερό, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους και όλους τους δημόσιους χώρους. Στην περίοδο που διανύουμε, πραγματοποιούν και την απαιτούμενη απολύμανση.
Αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν το αποκορύφωμα της καθημερινότητας στην καθαριότητα και συνδυάζονται με τις μικρότερες, αλλά εξίσου σημαντικές δράσεις μέσα στην πόλη. Όπως, για παράδειγμα, οι ομαδικές παρεμβάσεις που γίνονται στις πλατείες, όπου μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, περιποιείται το πράσινο, πλένει και επισκευάζει τον εξοπλισμό μέσα σε λίγες ώρες. Συνδέονται επίσης με το πλύσιμο των κάδων που αντικαθίστανται από καινούργιους, σταδιακά, σε όλη την Αθήνα, αλλά και με την οργανωμένη ανακύκλωση.

Η Αθήνα ανανεώνει τον εξοπλισμό της

Σήμερα η Αθήνα, ανανεώνει τον παλιό εξοπλισμό της καθαριότητας αλλά έχει προμηθευτεί και νέα, σύγχρονα μηχανήματα, που κάνουν τον καθαρισμό ακόμη πιο αποτελεσματικό.
Πλέον, σε αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούνται μεγάλες ηλεκτρικές σκούπες, 20 πλυστικά μηχανήματα, υδροφόρες, σάρωθρα αλλά και συσκευές με τις οποίες η ομάδα του Δήμου, σφουγγαρίζει τα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους πεζόδρομους. Εγκαταλείπεται δηλαδή η μέθοδος του επιφανειακού καθαρισμού, που μπορεί πρόσκαιρα να έδινε την αίσθηση του καθαρού χώρου αλλά, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε διαφορετική περιοχή κάθε Κυριακή

Κάθε Κυριακή και σε μία διαφορετική περιοχή. Σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, χωρίς τέλος. Η μέθοδος που ακολουθεί πλέον ο Δήμος Αθηναίων περιγράφεται ως ένας κύκλος καθαριότητας που το κλείσιμό του, σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου. Ο ίδιος κύκλος ανανεώνεται και με τις καθημερινές δράσεις σε κάθε γωνιά της πόλης.

Στου Γκύζη

Την Κυριακή 24/1 πραγματοποιήθηκε ακόμη μία τέτοια παρέμβαση καθαριότητας, στην περιοχή του Γκύζη, όπου πλύθηκαν περισσότεροι από 30 δρόμοι και δημόσιοι χώροι από άκρη σε άκρη, ταυτόχρονα με την απολύμανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης