Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δεν αποκλείω ένα τρίτο lockdown – Δυσκολεύει λόγω μεταλλάξεων η κατάσταση

Βατόπουλος: Δεν αποκλείω ένα τρίτο lockdown – Δυσκολεύει λόγω μεταλλάξεων η κατάσταση
Σωστό να απαγορεύονται συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου τρίτου lockdown διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος πάντως σημείωσε πως «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο».
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.
«Απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.
Όσον αφορά τις μεταλλάξεις ο κ.Βατόπουλος υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν, αυτές να επικρατήσουν έναντι του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα.
Για αυτό το λόγο ο κ.Βατόπουλος είπε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού, ενώ ερωτηθείς για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, υποστήριξε πως δεν ήταν πρόταση της επιτροπής, αν και όπως ανέφερε «σε κάθε περίπτωση είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης