Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Προτεραιότητα στα σχολεία – Δύσκολη η εξίσωση με την αγορά

Δημόπουλος: Προτεραιότητα στα σχολεία – Δύσκολη η εξίσωση με την αγορά
Πιθανό να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όσον αφορά το συνωστισμό σε καταστήματα, μετακινήσεις είπε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Δημόπουλος, διευκρινίζοντας πως θα πρότεινε επίσης την τήρηση και αυστηροποίηση των μέτρων για το συνωστισμό έξω από τα σχολεία.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται ιδιαίτερα στην Αττική, ο κ.Δημόπουλος υπογράμμισε πως είναι δύσκολη η εξίσωση σχετικά με το ταυτόχρονο άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων και την ανοιχτή αγορά.
«Όμως πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση.
Από πλευράς Πολιτείας έχει αναδειχθεί αυτή η προτεραιότητα» είπε ο κ.Δημόπουλος, επισημαίνοντας ότι για να ανοίξουν τα σχολεία μπορεί «να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όσον αφορά στο συνωστισμό έξω από τα καταστήματα, σε μερικές μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες, ακόμα και αυξημένοι έλεγχοι για αυτές τις περιπτώσεις».
«Το θέμα είναι τα εμβόλια.
Είμαστε στις 20.000, πρέπει να φτάσουμε στις 40.000 ημερησίως, ώστε να αρχίσουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα» υποστήριξε ο κ.Δημόπουλος, αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να κάνει περαιτέρω κινήσεις για την απόκτηση εμβολίων.
«Πρόκειται για έκτακτη συνθήκη.
Πρέπει να υπάρξουν εμβόλια σε όλο τον κόσμο ώστε να νικηθεί η πανδημία» τόνισε ο κ.Δημόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης