Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αττική, Πελοπόννησο – Έρευνες ΕΛΑΣ για το μπλακ άουτ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αττική, Πελοπόννησο – Έρευνες ΕΛΑΣ για το μπλακ άουτ
Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο

Έρευνα για το πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο που βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της Αττικής και της Πελοποννήσου πραγματοποιούν ΕΛΑΣ και πυροσβεστική.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές.

Μάχη με τις φλόγες

«Το πώς ξεκίνησε το ερευνά το ανακριτικό μας τμήμα.
Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει.
Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση.
Δώσαμε μεγάλη μάχη, απασχολήθηκαν αρκετοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι.
Η φωτιά ήταν σε κάποιο μετασχηματιστή.
Την αντιμετωπίσαμε, ρίξαμε και αφρό, η δυσκολία της κατάσβεσης ήταν δεδομένη λόγω των υγρών λαδιών και καυσίμων που καίγονταν.
Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να απαντήσω για το νέφος, αλλά κάθε καύση που γίνεται σε σκουπίδια, ή λάδια, ελλοχεύει κινδύνους.
Πρέπει να γίνουν μετρήσεις», είπε οδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Αττικής, κ. Πετράκης.

Μεικτό κλιμάκιο ΕΛΑΣ-ΠΣ διερευνά τα αίτια

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, επιτόπου και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.
Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ συνέδραμαν ειδικό όχημα κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Το χρονικό της έκρηξης

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23.05 χθες Κυριακή 7/2 και από τη βλάβη που προκλήθηκε επηρεάστηκαν το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.
Η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον Διαχειριστή.
Συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσαν ζωές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Ωστόσο, δεκάδες κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ από πολίτες που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου κατ’ οίκον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης